Liftgardin kjøkken - la deg inspirere!
Bolig

Tekstil: Kirkby Design, Hue i fargen 518359 Eggshell / Liftgardin hard fold med spiler

Liftgardin kjøkken - la deg inspirere!

Er du på jakt etter liftgardin kjøkken? Understrek din stil med liftgardin mønster, eller kanskje en beige liftgardin, mørkeblå liftgardin eller rosa liftgardin er mer din stil? En roll up gardin er et strammere, rustikt alternativ, og er spesielt populært på hytter. Uansett hva du foretrekker kan du nå kjøpe dine kjøkkengardiner på nett. La deg inspirere av liftgardin bilder fra kjøkken med ulike stiler og farger i hus og hytter.

Kjøkkengardiner på nett

Nå kan du kjøpe dine kjøkkengardiner på nett hos Gardinmaker.no. Vi har gjort skreddersydde gardinløsninger tilgjengelig for alle - uansett hvor i landet du bor. Bestill enkelt i nettbutikken. Vi skreddersyr etter dine mål og ønsker, og sender de hjem til deg innen fire uker.

Tekstil: Kirkby Design, Hue i fargen 518337 Natural / Liftgardin hard fold med spiler

Tekstilvalg til liftgardin kjøkken

Valg av tekstil og forstoff avgjør bruksområde slik at du kan variere liftgardinen i det uendelige. Vi tilbyr et nøye utvalgt tekstil-sortiment fra merker som Designers Guild, Nya Nordiska, Romo Group, Green Apple, Holmen-Tex og Ralph Lauren. Her kan du leke med ulike tekstiler, farger og mønster til du finner akkurat det tekstilet du ønsker.

Vårt populære tekstil, Brera Lino fra Designers Guild, er  i en nydelig, vasket linkvalitet med enestående tekstur og en unik finish. Det er et prisgunstig tekstil som finnes i et hav av farger, fra lyse og delikate beigetoner til mørke og mer dramatiske farger - noe for enhver smak! Dette er like godt egnet til liftgardiner som til gardiner og puter.

Et annet populært valg av tekstil til liftgardin kjøkken er Hue fra Kirkby Design. Med en mix av 30% lin og 70% viscose har Hue en myk lin-struktur med en nedtonet glans som gir en naturlig og elegant look. Finnes i hele 60 ulike farger.

Sahara III fra Kirkby Design er også et prisgunstig tekstil som er mye brukt til liftgardin kjøkken. Det er et børstet, mykt bomullsstoff som passer tilperfekt til liftgardiner!

Understrek din stil med Liftgardin mønster

Et liftgardin mønster kan være med på å understreke din stil, og kan bli et statement i interiøret. Vi tilbyr et variert sortiment av mønstrede tekstiler i ulike farger, kvaliteter og stiler. Tips! I nettbutikken kan du filtrere tekstilene slik at du kan velge å se kun de mønstrede hvis du er på utkikk etter liftgardin mønster.

Det vakre paisley-mønsteret i lin fra Ralph Lauren er i en falmet jordfarge med rødlige og beige nyanser, og matcher den nydelige grønnfargen på veggen helt perfekt! En uformell og moderne stil, som passer like godt til både liftgardiner og gardiner. Systemet monteres over vinduet opp mot taket for å slippe inn mest mulig lys, og i samme bredde som utvendig karm.

Tekstil: Ralph Lauren, Stepping Stone Paisley i fargen Red Earth / Liftgardin hard fold med spiler

På hyttekjøkkenet bidrar et elegant liftgardin mønster i en dus linfarge med blå-brune blomster til en klassisk stil som varer i generasjoner. Tekstilet Woodward fra Holmen-Tex er i 100% lin, og egner seg til liftgardiner, gardiner og puter. Her er liftgardinen montert inne i vindusnisjen slik at de fine vinduskarmene skal bli mer synlig.

Tekstil: Holmen-Tex, Woodward i fargen 363500 Silver Pin / Liftgardin hard fold med spiler

Et annet populært liftgardin mønster er ruter. Gjennom generasjoner har vi sett ruter brukt til liftgardiner, gardiner og puter på norske hytter, og særlig på fjellhytter. 

I Eventyrlig Oppussing benytter Halvor Bakke ofte ulltekstiler med ruter. Til hytta i Vågå valgte Halvor en liftgardin i et deilig ulltekstil til vinduet over kjøkkenbenken for å skape en lun og personlig atmosfære. Tekstilet "Arncliffe" fra Moon passer perfekt som liftgardin på hytta, og er flott å kombinere med andre ullstoffer og lin. Se mer inspirasjon til hytta her.

Tekstil: Moon, Naturally Moon Arncliffe i fargen 864621 Natural / Liftgardin hard fold med spiler

Ulike typer liftgardiner

Vi tilbyr en rekke valgmuligheter med Toso liftgardin-system, slik at du kan utforme gardinløsningen til å passe nøyaktig dine behov. Velg mellom tre ulike typer liftgardiner:

Liftgardin med spiler

En liftgardin med spiler har rette, jevne folder og et strammere uttrykk, og passer til alle typer interiørstiler. Velg et snor- eller kjedebetjent system i en farge som matcher liftgardinen eller veggen.

Tekstil: Kirkby Design, Hue i fargen 518359 Eggshell / Liftgardin hard fold med spiler

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Roll up gardin

En roll up gardin, eller 1700-talls liftgardin, er et strammere alternativ hvor tekstilen er flat og uten folder og som rulles opp på en trestokk. Tekstilens bakside og søm blir synlig, og en roll up gardin kan derfor ikke fores. Med skinnstropper, grove trekksnorer i valgfri farge og håndlagde ringer i glass eller smijern er roll up gardinen et rustikt og strammere alternativ til kjøkkenvinduene. Roll up gardin er spesielt populært på hytter.

Tekstil: Holmen-Tex, Check i fargen Grå, blå og hvit / Liftgardin roll up (1700-talls) m/ringer i smijern og skinnstropper

Tekstil: Designers Guild, Brera Lino i fargen 172304 Pebble / Roll up gardin med skinnhemper og glassringer

Soft fold Liftgardin uten spiler

En soft fold liftgardin uten spiler får myke folder og en mer avslappet og shabby look. Denne typen liftgardin er spesielt godt egnet til mykere og løsere tekstiler som lin, da foldene vil falle penere enn med et stivere tekstil.

Tekstil: Designers Guild, Brera Lino i fargen 172341 Natural / Liftgardin soft fold uten spiler

Skjerming av sol og innsyn med liftgardin

Liftgardin er et "alt-i-ett" produkt som i tillegg til å være et dekorativt innslag i interiøret benyttes som skjerming mot sol og innsyn. Ved å fore baksiden av liftgardinen med et bomullsfor vil det gi deg innsynsskjerming, beskyttelse mot falming og ekstra volum som gjør at liftgardinen får et flottere utseende. Velger du et lystett forstoff stenges dagslyset ute og rommets akustikk og innetemperatur bedres.

Lag-på-lag løsning for fleksibel skjerming

Med en lag-på-lag løsning for fleksibel skjerming får du en dekorativ gardinløsning med alle muligheter til å enkelt skjerme for sol og innsyn samtidig som det estetiske blir ivaretatt.

På kjøkkenet hjemme har Halvor Bakke valgt en "svevende" håndbetjent up & down plissegardin som kan plasseres hvor som helst i vinduet etter behov. Plissegardinen kan også skjules bak den dekorative roll up gardinen når den ikke er i bruk. 

Plissegardin: The Window Studio, Kolleksjon Weaves i fargen Slate grey / Enkel plisségardin, håndbetjent up & down  Roll up gardin: Ralph Lauren, Annick Ticking i fargen Bleu / 1700-talls liftgardin roll up med glassringer

En annen "lag-på-lag" løsning for å ivareta funksjon og estetikk er å kombinere liftgardiner med gardiner og/eller lysfiltrerende rullegardin

En lysfiltrerende screen rullegardin skjermer mot innsyn, og er solreflekterende og varme-reduserende. Denne monteres slik at den kan skjules bak liftgardinen når den ikke er i bruk.

Gardiner i kombinasjon med en liftgardin kan gjøres på flere måter avhengig av dine behov og ønsker, så det kan være nyttig å tenke gjennom hvilke behov som skal dekkes. Benytt en stasjonær gardinhøyde (kan ikke trekkes for og fra) i kombinasjon med annen solskjerming som et dekorelement. Alternativt kan du benytte funksjonelle gardinhøyder (med fullt fortrekk som dekker hele lysåpningen) dersom disse også skal benyttes som sol-og innsynsskjerming.

Trenger du råd til gardinløsninger til dine vinduer? Kontakt oss gjerne. Vårt designteam hjelper deg å finne riktige løsninger.

Her ser du at Halvor har montert liftgardinen og gardinene helt opp mot taket, og rullegardin bak liftgardinen. Ved å velge denne type montering sørger Halvor for at mest mulig lys skal slippe inn gjennom vinduet. Han skaper også en illusjon av at takhøyden er høyere og vinduet større enn det egentlig er. Se mer fra Halvor Bakkes spisestue her.

Liftgardiner bilder

Det er mange stiler, farger og tekstiler å velge blant når du skal bestille liftgardin til kjøkkenet. La oss inspirere deg med liftgardiner bilder fra hus, leiligheter og hytter slik at du enklere kan se for deg hvordan liftgardiner kan se ut på nettopp ditt kjøkken.

Beige liftgardin

En beige liftgardin er et klassisk og tidløst valg som har lang levetid. Og er du av typen som ofte maler veggene eller endrer andre interiørdetaljer, vil en beige liftgardin være et supert valg, da beige passer godt sammen mange andre farger.

Interiørstylist og influenser Marianne Haga Kinder har nylig renovert kjøkkenet i det stilrene funkishuset i Oslo. Uttrykket er elegant og nordisk med en rolig fargepalett i jordfarger. 

Siden kjøkkenet og stuen er i en åpen løsning, har Marianne valgt samme lintekstil, Brera Lino, som hun har i stuen til liftgardinen på kjøkkenet. Dette binder "rommene" sammen og skaper et helhetlig uttrykk.

Liftgardinen er montert helt opp mot taket slik at den skal kunne gi så mye lysinnslipp som mulig, noe som også gir en illusjon av at vinduet er større enn det egentlig er. Se mer fra det lekre hjemmet til Marianne her.

Tekstil: Designers Guild, Brera Lino i fargen Pebble / Liftgardin hard fold med spiler

Til kjøkkenet på hytta har Anne og Sidsel valgt en liftgardin i lin i tekstilet Kalahari fra Holmen-Tex i fargen Oatmeal, som er den deilig beige tone.

Fargen går ton-i-ton med veggfargen, og mykner opp og luner mot de harde flatene ellers i kjøkkenet. Se mer fra den fine hytta her.

Tekstil: Holmen-Tex, Kalahari i fargen Oatmeal / Liftgardin hard fold med spiler

Hvit liftgardin kjøkken

Med en hvit liftgardin kjøkken blir uttrykket rent og delikat. Selv om det har kommet inn mer farger i de norske hjem de siste årene, går hvitt aldri av moten. Om du liker hvite og lyse nyanser, kan du enkelt piffe opp i interiøret ved å mixe ulike materialer, teksturer og former.

Her ser du et eksempel på hvit liftgardin kjøkken i vårt populære lintekstil, Brera Lino.

Tekstil: Designers Guild, Brera Lino i fargen Alabaster / Liftgardin hard fold med spiler

rosa Liftgardin

Er du av typen som liker litt farge i hverdagen? Hvorfor ikke velge en rosa liftgardin til kjøkkenet eller et annet rom du vil freshe opp. Farger gjør noe med humøret, og når du kjøper en måltilpasset liftgardin står du helt fritt til å velge din favorittfarge.

Da Annette overtok og pusset opp småbruket i Vestby flyttet også fargene inn. Med vårlige pasteller og rosa liftgardin har Annette skapt et lekent univers.  Stoffet som er brukt til den rosa liftgardinen er et børstet bomullstekstil fra Kirkby Design, Sahara III i fargen Rose.

Tekstil: Kirkby Design, Sahara III i fargen Rose / Liftgardin hard fold med spiler 

Mørkeblå liftgardin

En mørkeblå liftgardin er et trygt fargevalg. Fargen blå har en beroligende effekt og er en populær farge som ser bra ut i de fleste nyanser. I nettbutikken kan du filtrere tekstilene på farge slik at du kun får fram de fargene du ønsker.

Her ser du en mørkeblå liftgardin i tekstilet Fortezza fra Designers Guild, som er et melangevevd tekstil som ser ut som ull og som er like vakkert fra begge sider.

Tekstil: Designers Guild, Fortezza FR i fargen Indigo / Liftgardin hard fold med spiler

Match liftgardinene med veggfargen

Ved å velge et tekstil i en farge som går "ton-i-ton" med veggfargen får du et rolig og delikat uttrykk i rommet. Visste du at vi har fargekart og kan hjelpe deg med å finne et tekstil som matcher akkurat din veggfarge? Du kan også bestille gratis fargeprøver slik at du kan se de opp mot din veggfarge og ditt interiør.

Veggfarge: Jotun, Sheer Grey. Tekstil: Kirkby Design, Hue i fargen 518359 Eggshell / Liftgardin hard fold med spiler

Gratis råd og veiledning

Produktene vi lager til deg er etter dine mål og ønsker. Vi tilbyr liftgardiner, gardiner og puter av høy kvalitet, og alt blir skreddersydd i vårt sømstudio Norge. Har du spørsmål eller trenger du hjelp til å finne riktige gardinløsninger til dine vinduer? Vårt designteam tilbyr deg gratis råd og veiledning. Kontakt oss her.

Foto: Marianne Haga Kinder, Ragnar Hartvig, TMM Produksjon (Eventyrlig Oppussing), Annette Nordstrøm, Gardinmaker.no

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

Hilde Oier 36 Banner B1280
Moderne klassisk stil med skreddersydde gardiner

Hilde og samboeren bygde hus i klassisk moderne stil. De bestemte seg tidlig for å prioritere gardiner. Bli med inn og se det lekre resultatet!

IMG 2208
Slik tar du hensyn til sol, lys og innsyn

Det finnes uendelig mange muligheter når du skal velge solskjerming til huset eller hytta. Ta kontakt med vårt designteam som kan gi deg nyttige tips.

Vaga Etter Bilder TMM 02355
Fantastiske hytter fra Eventyrlig Oppussing

I åtte sesonger har Halvor Bakke & Co renovert hytter i hele Norge - på fjellet, ved sjøen og i skogen. La deg inspirere av de flotte hyttene!

4027 B1280
Veien til et luksuriøst soverom

Har du sjekket inn på et fint hotell og ønsket å kopiere den samme elegante stilen hjemme på soverommet?

TURUFJ~2
Halvor Bakke henter inspirasjon fra naturen rundt hytta

Se det flotte resultatet! Soverommene på Halvors hytte er innredet med farger hentet fra naturen. Bli med inn på det gule, røde og beige soverommet.

Spisestue Pop Up
Velkommen til Halvor Bakke's spisestue!

Det store blikkfanget i Halvor Bakke's spisestue er vakre liftgardiner med afrikansk-inspirert sebra-mønster i en tung lin-kvalitet fra Ralph Lauren.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2