Moderne klassisk stil med skreddersydde gardiner
Bolig

moderne klassisk stil med skreddersydde gardiner

Les hvordan Hilde og samboeren brukte skreddersydde gardiner for å skape sin egen stil og et lunere og mer elegant uttrykk.

Hilde og samboeren kjøpte tomten i Lier i 2020, og familien på fire flyttet inn i nybygget hus høsten 2021. Stilen er moderne klassisk. Det er fortsatt en del som gjenstår av interiør i huset, men de bestemte seg tidlig for å prioritere gardiner. Det bidrar til å få bort ekko som ofte er i nye hus og det gir et lunere og mer elegant uttrykk. Det er en solrik tomt, så de trengte også solskjerming.  

Bestille skreddersydde gardiner på nett

Det kan kanskje virke vanskelig å bestille skreddersydde gardiner på nett om du ikke har så mye kunnskap om gardiner fra før. Vi har spurt Hilde om hvordan hun opplevde å bestille gardiner i nettbutikken, hvordan resultatet ble og om hun har noen tips til deg som ønsker å bestille gardiner. 

Hvordan var det å bestille hos Gardinmaker?

"Vi startet med å bestille liftgardiner på soverommene. Jeg hadde lite erfaring med gardiner fra før, og var spent på om det skulle gå bra å legge inn bestilling selv på nettet. Jeg hadde en del spørsmål om stoffvalg, oppmåling og montering, og fikk god og rask hjelp på telefon. Liftgardinene ble supre, så da bestilte vi gardiner til resten av huset også. Gardinene i stuen med doble skinner inne en nisje var noe mer komplisert, så her fikk jeg ekstra hjelp."

Hvordan ble resultatet?

"Vi er veldig fornøyd med alle gardinene. Jeg fikk gode råd på valg av stoff. De er av høy kvalitet og passer godt til fargene i de ulike rommene."

Har du noen tips til andre som ønsker å bestille gardiner?

"Spør om alt du lurer på, og tilpass løsninger basert på hvordan du planlegger å bruke rommet. På soverom vil liftgardinene bli brukt hver dag, så her er det lurt å velge betjeningsløsning tilpasset hyppig bruk."

Doble gardinskinner for to lag med gardiner

I nisjen i stuen har Hilde valgt en gardinløsning med doble gardinskinner for to lag med gardiner. Hun ønsket å ha en tynn gardin som kunne trekkes helt for som solskjerming, og en tykkere dekorativ stasjonær gardinhøyde for å skape en lunere atmosfære i rommet.

Hilde har valgt doble gardinskinner fra Nexty i hvit, som nærmest går i ett med taket. Hun har valgt å feste gardinskinnene høyt oppe på veggen. Med gardiner fra tak til gulv oppleves takhøyden som høyere og rommet får en elegant look.

En gardinskinne festes oftest i tak eller høyt opp på vegg, og brukes med lange gardinhøyder som enkelt kan trekkes over store vinduspartier. Gardinskinner leveres i mange ulike farger, og er tilgjengelig som enkel og dobbel skinne, samt med buer til hjørneløsninger. Se vårt store utvalg av gardinstenger og gardinskinner.

Dekorative sidegardiner

De dekorative sidegardinene inn mot rommet er med wavefold i et vakkert tekstil fra Kirkby Design, Hue i fargen 518359 / Eggshell. Tekstilet har en myk lin-struktur og en naturlig, elegant look.

Stasjonære eller dekorative gardiner skal ikke trekkes for eller fra, men henge som en dekorativ sidegardin på hver side av vinduet. Gardinhøyden kan også parkeres kun på den ene siden av vinduet, som her, dersom vinduet er satt nært inntil hushjørnet, eller om det er begrenset veggplass, skråtak eller andre hindringer.

Funksjonelle gardiner som kan trekkes for og fra

De tynne gardinen nærmest vinduet er med blyantfold i et tynt polyester-tekstil fra Designers Guild, Cosia i fargen 226723 / Parchment. Det er et vakkert, prisgunstig og glamorøst tekstil med en åpen vevstruktur i to sammenvevde farger, som egner seg godt som sheer / ståsj. 

Som et alternativ til de rent dekorative sidegardinene kan det være behov for funksjonelle gardinhøyder som må kunne benyttes til fullt fortrekk, som dekker hele lysåpningen når de er trukket for. Disse benyttes gjerne til soverom der det er behov for mørklegging om natten, og til stue og spisestue der det er behov for sol- og innsynsskjerming på dag og kveldstid. Funksjonelle gardinhøyder skjøtes sammen slik at de kan trekkes helt for, der vi beregner hvor mye stoff vi trenger for å få en ferdig rynket gardinbredde som dekker hele din lysåpning.

Valg av tekstil til gardiner

Når du skal velge tekstil til gardiner er det flere ting å ta hensyn til og du bør derfor tenke gjennom hvilke behov gardinene skal dekke.

Skal gardinen skjerme mot sol eller innsyn? Ønsker du å bevare litt av utsynet? Skal gardinene være lystette eller mørkleggende? Skal de bidra til å bedre akustikken i rommet? Eller skal gardinene først og fremst være dekorative og få det til å virke lunt og hyggelig?

Gardiner fås i vev med ulikt transparensnivå, fra de helt gjennomsiktige, transparente stoffene som mykner og effektivt filtrerer lyset og skjermer mot innsyn, til lystette blackout kvaliteter som mørklegger rommet. Og husk, de aller fleste tekstiler kan fores med lystett stoff. Slik kan du få lystette gardiner i akkurat det tekstilet du ønsker.

Benytt to lag med gardiner som har ulike egenskaper hvis du ønsker å kopiere hotellfølelsen.

Liftgardiner til stue

Hilde har valgt liftgardiner til stue. Med stue, spisestue og kjøkken i åpen løsning kan gardiner være med på å skape en rød tråd mellom de ulike sonene i rommet. Spisestuen og stuen er adskilt med en lekker peis som familien kan nyte fra begge sider. Ved å velge samme tekstil og farge på gardiner og liftgardiner i hele rommet blir uttrykket "ryddig" og helhetlig. 

Liftgardiner med hard fold

Liftgardiner med en hard fold og horisontale spiler er en allsidig modell med rette, jevne folder som gir et litt stramt uttrykk. Liftgardinen pakkes pent sammen øverst når den er trukket opp og foldene faller vakkert under hverandre. Liftgardiner måltilpasses i bredder inntil 260 cm i ønsket tekstil.

Liftgardin med kjedetrekk

Til vinduene i stuen har Hilde valgt liftgardiner med kjedebetjent system med metallkjede i fargen antikk messing. De kjedebetjente systemene leveres også med plastkjede i ulike farger. Du velger selv betjeningsside når du bestiller.

Stuen før og etter

Her kan du se stuen før og etter gardinene kom på plass. Gardinene skjermer for solen samtidig som de bedrer akustikken i rommet. Gardinene utgjør også et dekorelement, og nisjen har blitt lun og koselig.

Liftgardinene skjermer for sol og innsyn, og er fleksible og enkle å betjene. Hilde har valgt å montere liftgardinene høyt oppe på veggen, noe som gjør at familien får mye lysinnslipp. Vinduene virker også større ved denne type montering. 

I stuen har Hilde valgt
0001233 Eggshell

Kirkby Design / Hue i fargen 518359 / Eggshell

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Dekorative gardinhøyder med wavefold)

0001457 Parchment

Designers Guild / Cosia i fargen 226723 / Parchment

Materiale: 100% Polyester

Vakkert, prisgunstig og glamorøst tekstil med en åpnen vevstruktur i to sammenvevde farger, som egner seg godt som sheer / ståsj. Ser ut som lin, men er et FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde. (Tynne stores gardiner med blyantfold)

0010102 Hvit Nexty

Nexty gardinskinne / Stål i fargen hvit

Materiale: Stål

Nexty gardinskinne i 7 valgfrie farger for montering på vegg eller i tak, som leveres både som enkel eller dobbel skinne og med 90 graders buer til innvendig hjørneløsning. (Doble gardinskinner i hvit)

0001233 Eggshell

Kirkby Design / Hue i fargen 518359 / Eggshell

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Liftgardiner med en hard fold)

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Gardiner ton-i-ton med veggfarge

Hilde har valgt en nøytral fargepalett til oppholdsrommene i huset. I stuen, spisestuen og på kjøkkenet er veggene malt med en lys og lun gråtone fra Jotun, Sheer Grey. Tak og lister er malt med Jotun Refleksjon, en svakt gråaktig hvit tone. Veggen over kjøkkenbenken er malt med Jotun Thoughtful, en myk og sofistikert dempet rosa tone. Ved å velge gardiner ton-i-ton med veggfargen skaper Hilde et delikat og eksklusivt uttrykk.

Liftgardiner i hus og leiligheter

Liftgardiner er like populære i hus og leiligheter som på hytter. Liftgardiner brukes ofte på kjøkken, i stue og spisestue og på soverom. De er allsidige og kan tilpasses funksjon og ønsket skjerming.

Liftgardiner til kjøkken

Liftgardiner til kjøkken er et populært valg. Liftgardiner er et alt-i-ett produkt som skjermer mot sol og innsyn i tillegg til å utgjøre et dekorativt innslag. Liftgardiner er særlig egnet på små rom eller når vinduene er over et møbel, som her over kjøkkenbenken, da de ikke "tar opp plass".

Liftgardin med snortrekk

Til vinduet over kjøkkenbenken har Hilde montert en liftgardin som betjenes med et snortrekk system. Systemet leveres i valgfri farge, og Hilde har valgt beige.

Kjøkkenet før og etter

Her er både estetikk og funksjon ivaretatt. Liftgardinene skjermer mot sol og innsyn, og er prikken over i'en på det lekre kjøkkenet. Se mer inspirasjon til liftgardin på kjøkken her.

På kjøkkenet har Hilde valgt
0001233 Eggshell

Kirkby Design / Hue i fargen 518359 / Eggshell

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Liftgardiner med en hard fold)

50 shades of grey

TV-stuen er i forbindelse med stuen, og er malt i Jotun Comfort Grey, en lun gråtone, som harmonerer med den litt lysere grå veggfargen i stuen og på kjøkkenet, Sheer Grey. De dekorative gardinhøydene er i tekstilet Hue fra Kirkby Design i fargen Eggshell. Det er et vakkert tekstil i lin og viskose med en nedtonet glans. Den greige fargenyansen passer perfekt til veggfargene og den delikate fargepaletten i interiøret.

Gardiner som lyddemping

Hilde ønsket også å bedre akustikken i det nybygde huset. Myke tekstiler, som gardiner, bidrar til å få bort ekko som ofte er i nye hus med store vinduer og store, åpne rom, og forbedrer akustikken betydelig. Med gardiner blir også uttrykket lunere og mer elegant. 

TV-stuen før og etter

I et rom hvor man skal se på TV eller annen skjerm er det spesielt viktig å kunne skjerme for lyset for å forhindre gjenskinn i skjermen. Gardinene i TV-stuen mykner også opp i interiøret og gir den lune, gode følelsen - perfekt for filmkveld!

I TV-stuen har Hilde valgt
0001233 Eggshell

Kirkby Design / Hue i fargen 518359 / Eggshell

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Dekorative gardinhøyder med wavefold)

0001457 Parchment

Designers Guild / Cosia i fargen 226723 / Parchment

Materiale: 100% Polyester

Vakkert, prisgunstig og glamorøst tekstil med en åpnen vevstruktur i to sammenvevde farger, som egner seg godt som sheer / ståsj. Ser ut som lin, men er et FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde. (Tynne stores gardiner med blyantfold)

0010102 Hvit Nexty

Nexty gardinskinne / Stål i fargen hvit

Materiale: Stål

Nexty gardinskinne i 7 valgfrie farger for montering på vegg eller i tak, som leveres både som enkel eller dobbel skinne og med 90 graders buer til innvendig hjørneløsning. (Doble gardinskinner i hvit)

Gratis tekstilprøver til gardiner

Vi anbefaler alltid å bestille tekstilprøver før du bestiller dine gardiner. Se hvordan fargene fungerer i det rommet de er tiltenkt og sjekk at transparensgraden passer til formålet. Fargeprøvene bestiller du enkelt i nettbutikken. Vi sender de i posten i løpet av kort tid.

Foto: Gardinmaker.no & Hilde.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

Hilde Oier 105 B1280
HVOR LANGE OG BREDE SKAL GARDINENE VÆRE?

Bør du velge korte gardiner, gardinhøyder i en lengde rett over gulv, eller ekstra lange som flyter utover gulvet?

4027 B1280
Veien til et luksuriøst soverom

Har du sjekket inn på et fint hotell og ønsket å kopiere den samme elegante stilen hjemme på soverommet?

IMG 7370 B1280
Funksjonell og dekorativ gardinløsning på barnerommet

Kristin og Borgar Lindhjem kjøpte familiegården i Larvik. Bli med inn og se den smarte gardinløsningen de valgte på barnerommet til minstemann.

Stenger Blog
GARDINSTANG ELLER GARDINSKINNE?

Gardiner kan henges på to ulike måter; På vegg i valgfri høyde med gardinstang. Eller i en gardinskinne som festes på vegg eller i taket.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2