GARDINSTANG ELLER GARDINSKINNE?
Gardiner
Hytte med trevegger, spisebord med sofa og stoler og vindu med gardiner som henger fra gardinstang. Foto.

GARDINSTANG ELLER GARDINSKINNE?

Gardiner er med på å gjøre rommet mer sofistikert, og bidrar til å gi det et mykere, varmere preg. På samme måte kan selve gardinopphenget være med på å underbygge et uttrykk og en stil som du velger.

Gardinhøyder kan henges opp på to ulike måter; De kan henges opp i valgfri høyde på vegg i en gardinstang som er av treverk eller i metall utførelse. Alternativt kan du bruke en gardinskinne som festes enten på vegg eller i taket.

Vi tilbyr en rekke valgmuligheter, slik at du kan utforme gardinoppheng til å passe nøyaktig dine behov.

Nyttig info: Alt du trenger å vite om gardinoppheng på mål

Gardinstang

En gardinstang kan være et bærende design-element i interiøret, avhengig av valg av farge, finish og tykkelse på stangen.

Du kan gjøre gardinstangen til en naturlig, integrert del av interiøret ved å hente igjen fargen du har brukt på vegg eller på gardinen, eller du kan understreke din genuine stil og fremheve stengene på en slik måte at de matcher elementer i interiøret, liksom et bord, sofafargen eller andre elementer du vil vektlegge.

Gardinmaker.no har et uendelig stort utvalg av gardinstenger i malt eller beiset treverk, i ekte, sort smijern, eller også i et stort antall metallfarger som kan skape din helt egne, genuine stil.

Gardinhøydens utforming og fold-type øverst på gardinen avgjør om den skal henges opp i gardinringer, eller om gardinen skal tres inn på stangen gjennom et foldebånd eller med stålmaljer, som begge lager en stram wave-form øverst.

Det vanligste er å plassere gardinstangen midtstilt over vinduet, men avhengig av veggplass og møblering kan den trekkes ut på valgfri side, der en gardinhøyde parkeres på èn valgfri side.

Tradisjonelt monteres gardinstenger ca 8 cm fra overkant av vinduet, der stangen går 15 cm ut på hver side av vinduskarmen, med tillegg av endedekor.

I den senere tid er det blitt mer vanlig å tenke at gardinstenger med fordel kan med fordel monteres i en høyde langt over øvre karm, for å gi inntrykk av mer takhøyde, og i en stanglengde som går minst 20-25 cm ut på hver side av vinduet, slik at mesteparten av gardinhøyden parkeres og henges utenfor selve vindusåpningen. På den måten virker vinduet større, samtidig som det slippes inn mest mulig lys.

Nyttig informasjon om gardinstenger: Her finner du svar på alt du trenger å vite om gardinstang på mål.

Gardinskinne

En gardinskinne er som oftest festet i taket eller med veggbeslag høyt opp på vegg mot tak, avhengig av festemuligheten. Med lange gardiner fra gulv til tak får du et eksklusivt, sofistikert og sømløst uttrykk, som også skape et inntrykk av at du har en høyere takhøyde også.

Velg en funksjonell skinne som gir gardinen all fokus, eller en dekorativ Nexty-skinne i en av syv spennende farger, liksom sort, champagne, grå ask eller sølv. Det er perfekt hvis du ønsker at den skal synes å være et design-element i seg selv.

Gardinene kroker i trinser på hjul som beveger seg lett i skinnesporet, også over innvendige skjøter og i hjørner, og sikrer at gardinene er lette å trekke for og fra. Med en førerstang i transparent utførelse beskytter du om ønskelig tekstilen enda litt ekstra.

Gardinskinner gjør det enkelt å drapere store veggpartier med gardiner, der gardinhøydene kan plasseres og parkeres på valgfrie steder når de ikke er trukket for. Jo flere løse gardiner, jo mer fleksibilitet, mens færre men bredere gardiner kan gi et moderne uttrykk.

Nexty dekorativ gardinskinne er også perfekt å bruke hvis du ønsker deg en wavegardin med en jevn og myk bølgeform, som må henge under skinnen for å bevege seg fritt slik at denne synes. Dette er interiørdesignerens favoritt, fordi du får en moderne loungegardin som gir en eksklusiv og avslappende hotellstemning.

Velg dobbel skinne der du kan kombinere to stoffer med ulike farger og kvaliteter, og som sammen kan benyttes til å trekkes for og fra for å regulere grad av innsyn og innslipp av lys og varme. Det gir et spesielt eksklusivt og elegant resultat, samtidig som de utfyller en viktig oppgave.

Doble gardinskinner er spesielt mye brukt i stuer i kombinasjon med en litt gjennomsiktig og florlette, stores-gardin bakerst som siler lyset og hindrer litt innsyn, i kombinasjon med en tekstil med en gardin som er foret eller har en tettere vevstruktur inn i rommet, og som trekkes for om kvelden eller når solen står rett inn i rommet.

Nyttig informasjon om gardinskinner: Her finner du svar på alt du trenger å vite om gardinskinner på mål.

Se vårt store utvalg av gardinoppheng.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

IMG 2635 B1280 1
Gardinstoff metervare - Skap ditt eget unike interiør!

Drømmer du om å skape et personlig preg i hjemmet ditt? Hos Gardinmaker.no kan du bestille gardinstoff metervare fra de største leverandørene i Europa

IMG 4300 Master B1280
Gardiner - inspirasjon soverom

Oppdag Charlottes soverom med en dobbel gardinskinne og to lag gardiner, og en lystett liftgardin, for et avslappet miljø med optimal lyskontroll.

THB5ED~1
Innvendige persienner i tre

Innvendige persienner i tre gir rommene et elegant og sofistikert preg, samtidig som de sikrer perfekt lyskontroll. Bli med inn til Maren!

Hilde Oier 152 B1280
Dobbel gardinskinne for to lag med gardiner

Med dobbel Nexty gardinskinne har Hilde to lag gardiner i stuen for optimal lyskontroll og dekor.

IMG 3170 B1280
Lystette gardiner

Skreddersydde lystette gardiner gir deg full kontroll over lysinnslippet i hjemmet, og sikrer optimale soveforhold i et mørkt og svalt soverom.

IMG 3746 B1280 1
Gardiner takskinne som skjermer og samtidig bevarer utsikten

I TV-stuen har Anne valgt en elegant løsning med gardiner som skjermer mot innsyn, samtidig som de bevarer utsikten. Se gardinløsningen her!

IMG 3675 B1280 1
Lun atmosfære med gardiner i store vinduer

Gardiner i store vinduer gir en dekorativ effekt og myker opp rommet. Anne valgte gardiner som går ton-i-ton med veggfargen for en harmonisk stil.

Vildalen 95 B1280
Persienner svart skjermer mot innsyn på badet

Måltilpassede persienner svart skjermer effektivt mot innsyn, samtidig som de gir badet et moderne uttrykk. Bli med inn til stylist Berit Vildalen!

IMG 2583 B1280
Henge gardiner i taket

På gjesterommet har Iben valgt å henge gardiner i taket. Med en dobbel skinne kan hun kombinere to lag gardiner for optimal lyskontroll og privatliv.

IMG 3311 B1280 3
Stores gardiner og gardiner av lin

Tynne stores gardiner og naturlige lin-gardiner skaper en lys, luftig og elegant atmosfære i Birgittes leilighet i Tønsberg. Bli med inn!

IMG 4163 Original B1280 2
Liftgardin stue og kjøkken

Liftgardin stue og kjøkken skjermer mot solen og myker opp i interiøret i Hans Tores generasjonsbolig i Stavanger. Bli med inn og se gardinløsningene!

Vildalen 46 B1280
Bli med inn i stylist Berit Vildalen's drømmehjem i Arendal

Stylist Berit Vildalen har innredet drømmehjemmet med en tidløs, nøytral fargepalett. Skreddersydde gardiner tilfører en varm, luksuriøs stemning.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2