Veien til et luksuriøst soverom
Bolig

VEIEN TIL et LUKSURIØSt soverom

Hvem har vel ikke sjekket inn på et fint hotell og ønsket å kopiere de samme elegante stilen hjemme på soverommet? En stor innbydende seng, lekre detaljer på nattbordet, eksklusivt sengetøy og mange fine puter... Her får du tipsene til hvordan du kan gjenskape stilen.

Lun stemning med gardiner

Gardiner kan både gi en lun og hyggelig stemning, dempe akustikk, hindre innsyn og dempe lys på soverommet.

Soverommet har ofte flere funksjoner, – vi ser på TV, surfer på nett, leser bok og sover. Kanskje er det soverommet du «rømmer til» for å nyte litt alenetid? Hva med å skape den eksklusive hotellfølelsen hjemme?

Gardiner fra tak til gulv

Et element i å gjenskape hotellstilen er gardiner fra tak til gulv. Det finnes en lang rekke muligheter, og en vanlig løsning er ofte en kombinasjon av en lystett liftgardin, plisségardin eller rullegardin montert innvendig i vinduskarmen for å hindre lysinnslipp, i tillegg til gardinhøyder på en gardinstang eller gardinskinne festet på veggen over vinduet. En annen, to-i-en løsning kan også være å henge opp lystette gardinhøyder, eller fore gardinhøydene med et lystett fôr.

to lag med gardiner

Det som kjennetegner mange hotellrom er at de har to lag med gardiner, med en kombinasjon av to tekstiler som har ulike egenskaper, og som i tillegg gir en luksuriøs følelse av masse tekstiler. Gardinen nærmest vinduet er typisk en tynn og transparent gardin som siler lyset og samtidig hindrer innsyn. Inn i rommet er en tykkere gardin som er av en tettere kvalitet som faller vakkert, kanskje også foret eller av en lystett kvalitet for herlige, lange «sleep-in’s»! I dette tilfellet benyttes en dobbel gardinskinne i taket eller på veggen, og ekstra lange gardiner fra gulv til tak, noe som gir et luksuriøst og elegant uttrykk som også er fleksibelt og praktisk.

Tynne, florlette gardiner

De tynne, florlette gardinene finnes i flere kvaliteter og farger, og kan om ønskelig holdes i en lys natur-farge slik at lyset lett kan siles inn, eller du kan velge en farge som er ton-i-ton med de tykkere gardinene foran. Florlette gardiner har typisk påsydd et rynkebånd som gir en jevn og stram blyantfold i gardinholdet øverst. Nederst på tynne stores-gardiner syr vi alltid inn et blybånd, som sikrer at gardinhøydene faller pent helt ned til 1 cm over gulvet.

Gardiner i tykkere kvalitet med flott fall

Gardinen som vender inn i rommet skal være med på å gi rommet karakter, og derfor kan du trygt velge en tyngre gardin som faller flott og som har vakre folder i gardinholdet. Mange interiørdesignere foretrekker en gardin med wave-fold, som underbygger den eksklusive og avslappende hotellstemningen, eller du kan benytte en blyantfold med stramme og jevne folder i hele rynkehodet.

Ditt valg av tekstil-kvalitet avgjør om gardinen også skal skjerme mot sol og innsyn. Vakre velour, lin-, og bomullskvaliteter kan også fores for ekstra volum og tyngde, samt for sol- og innsynsskjerming. Hvilke du velger er avhengig av om du ønsker et uttrykk som er litt mer glamorøst, eller om det skal være en mer naturlig look.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Rom med skråtak eller små vinduer

Du tenker kanskje at det er vanskelig å få til hotellgardiner på ditt rom? Om du har skråtak, små vinduer eller andre utfordringer finnes det flere løsninger for å få den gode hotellfølelsen på soverommet. Gardinene må ikke nødvendigvis gå fra vegg til vegg eller fra tak til gulv. Se så lekkert soverommet til vår kunde Lise ble!

Vårt designteam har hjulpet mange til drømmerommet med ulike gardinløsninger tilpasset det enkelte rommet. Kontakt oss gjerne, så finner vi riktig løsning for deg.

Gardiner ton-i-ton med veggfargen

Det er lekkert å velge gardiner som går ton-i-ton med veggfargen, også den tynne gardinen. Det har tidligere vært mest vanlig at denne er i hvit, men det er superfint å velge en farge som harmonerer med veggfargen og den tykkere gardinen slik at overgangen blir mykere.

Gratis råd og veiledning

Er du usikker på hvilke farger som vil passe inn hjemme hos deg? Vi har fargekart og kan enkelt finne tekstiler som matcher veggfargen din. Kontakt vårt designteam så får du god hjelp til å finne riktig gardinløsning. Vi sender gjerne tekstilprøver hjem til deg.

Valg av tekstiler og farger

Hvis du ønsker det klassiske "hotelloppsettet" med en tynnere/gjennomsiktig stores gardin innerst mot vinduet og en tykkere gardin inn mot rommet kan det være vanskelig å velge hvilke tekstiler du skal kombinere. Vi har et stort sortiment med tekstiler i alle mulige kvaliteter, farger og prisklasser, og kan anbefale noen av våre mest populære tekstiler.

Til den tynnere gardinen kan vi anbefale tekstilet Trevisina fra Designers Guild, som er et populært og prisgunstig tekstil. Det er et glamorøst semi-transparent stoff som er vevd med et tofarget garn. Tekstilen både ser og føles ut som ren lin, men det falmer ikke og må derfor ikke fores.

Til den tykkere gardinen kan vi anbefale vi tre av våre mest populære tekstiler:

  • Brera Lino i 100% lin fra Designers Guild. Prisgunstig tekstil med vakker tekstur og drapering. Nydelig kvalitet i mykt vasket lin, som passer perfekt inn i alle interiør.
  • Sahara III i 100% bomull fra Kirkby Design. Et prisgunstig og populært, børstet bomullsstoff som er mykt å ta på, og allsidig i bruk, og som egner seg godt som gardin og liftgardin.
  • Hue i 30% lin og 70% viscose fra Kirkby Design. En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner.

Puter i ulike størrelser og tekstiler

En mix av puter i ulike størrelser og tekstiler gir assosiasjoner til hotellsengen. Nærmest veggen eller sengegavlen kan du gjerne ha store puter eller såkalte hotellputer. De er deilige hvis man vil lese, se på TV eller nyte en god frokost i sengen. Disse kan gjerne være i samme tekstil som gardinene for å skape et helhetlig uttrykk. Krydre gjerne med flere mindre puter i ulike mønster og tekstiler som harmonerer med gardinene og det øvrige interiøret.

Måltilpassede og skreddersydde gardinløsninger

Ingen rom er like, så for å få den perfekte løsningen til akkurat ditt rom kan du velge måltilpassede gardiner i akkurat den fargen og det materialet du ønsker. Vi skreddersyr gardiner etter dine mål og ønsker, og kan også lage puter i ulike størrelser som matcher gardinene perfekt.

Bestill enkelt i nettbutikken eller kontakt oss gjerne for råd og veiledning.

Hjemme hos Halvor Bakke

Her kan du se hvordan Halvor Bakke har fått hotellfølelsen på sitt soverom, og kanskje gjenskape hans stil?

HER HAR HALVOR VALGT
0003980 Oatmeal

Holmen-Tex / Kalahari i fargen 380003 / Oatmeal

Materiale: 100% vasket lin

Tekstil i mykt, vasket lin som gir en litt shabby look, med vakker tekstur og drapering. Bør fores for å unngå falming. (gardinhøyde med blyantfold)

0001390 Shrew

Villa Nova / Romney i fargen 335609 / Shrew

Materiale: 60% Lin 40% Polyester

En vakker tekstil med silke-look og en synlig vev-struktur, som er like fin fra begge sider. Tekstil i dobbel bredde og med et stort fargeutvalg som ikke falmer.

0010105 Endelig Grå Ask

Nexty / Doble gardinskinner stål i fargen grå ask

Nexty gardinskinne i 7 valgfrie farger for montering på vegg eller i tak, som leveres både som enkel eller dobbel skinne og med 90 graders buer til innvendig hjørneløsning.

Foto: Ragnar Hartvig, Annette Nordstrøm, Sandra Enger, Lise Kjos & Gardinmaker.no.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

Hilde Oier 105 B1280
HVOR LANGE OG BREDE SKAL GARDINENE VÆRE?

Bør du velge korte gardiner, gardinhøyder i en lengde rett over gulv, eller ekstra lange som flyter utover gulvet?

Marianne Hovedbilde1 B1280
Bli med hjem til interiørstylist og influenser Marianne Haga Kinder

Nyansene i tekstiler, møbler, farger og gardiner går ton-i-ton inspirert av naturen. Uttrykket er elegant og nordisk, men likevel «tilfeldig»

IMG 7370 B1280
Funksjonell og dekorativ gardinløsning på barnerommet

Kristin og Borgar Lindhjem kjøpte familiegården i Larvik. Bli med inn og se den smarte gardinløsningen de valgte på barnerommet til minstemann.

Stenger Blog
GARDINSTANG ELLER GARDINSKINNE?

Gardiner kan henges på to ulike måter; På vegg i valgfri høyde med gardinstang. Eller i en gardinskinne som festes på vegg eller i taket.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar6
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2023
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2