Funksjonell og dekorativ gardinløsning på barnerommet
Hjemme hos

SMARTE LØSNINGER TIL BARNEROMMET

Til barnerommet har Kristin valgt en smart lag-på-lag løsning som er både funksjonell og dekorativ. Innerst mot vinduet har hun valgt en duette plissegardin som er lystett og som holder varmen inne/ute. For å myke opp litt i interiøret har hun valgt en liftgardin i naturmaterialer.

Borgar (39) og Kristin (35) kjøpte familiegården Lindhjem rett utenfor Larvik. Gården har vært i familien i over 425 år, og etter byggesøknaden endelig ble godkjent i 2020, er de nå snart i mål med drømmeboligen på ca 500m2. Nå har de flyttet inn sammen barna Teodor (3) og Torben (1).

Begge er lidenskapelig opptatt av bygg og interiør, og sammen driver de firmaet Studio Lindhjem AS. Borgar er ingeniør og jobber som prosjektleder for byggeplasser, og Kristin er interiørdesigner. 

Kristin har tenkt at barnerommene først og fremst skal være til hvile og avslapping uten for mange forstyrrende elementer. Hun har brukt delikate farger og tekstiler for å skape ro. Kristin er detaljorientert og har selv valgt tekstil, utforming og betjeningssystem for at det skal passe inn på barnerommet til minstemann Torben (1). 

Lag-på-lag løsning

Kristin har valgt en lag-på-lag løsning som er både funksjonell og dekorativ. Innerst mot vinduet har hun valgt en duette plissegardin som er lystett og som holder varmen inne/ute.

For å myke opp litt i interiøret har hun valgt en liftgardin i naturmaterialer. Dette er tidløse valg som lever med barna etter som de vokser. Så kan man heller bytte ut andre elementer for å tilpasse etter alder.

På Torben`s rom har Kristin valgt
0001221 Lichen

Kirkby Design / Hue i fargen 518342 / Lichen

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Liftgardin med hard fold og snortrekk)

0003581 Straw

The Window Studio / Quicksilver i fargen 450641 / Straw

Fritthengende, topphengt plissègardin med snortrekk, som måltilpasses i bredder inntil 230 cm. Blackout kvalitet med en metallisert bakside i mange vakre farger. Perfekt til soverom der det er behov for helt mørklegging fordi løftesnorene føres gjennom innvendig i den doble tekstilen som blir helt tett.

Skreddersydd liftgardin på mål

Liftgardinen skreddersys etter mål og monteres i vårt sømstudio i Vestfold. Liftgardinen til Torben's barnerom er med en hard fold med horisontale spiler og rette jevne folder som gir et litt stramt uttrykk. Liftgardiner kan også skreddersys med en soft fold uten spiler eller som 1700-talls med roll-up funksjon.

Kristin har valgt et snortrekk-system som betjening. Her er det også mulig å velge et kjedebetjent system med kjede i ulike farger i plast eller metall. 

Nyttig informasjon om liftgardiner

Duette plissegardin

Innerst mot vinduet har Borgar montert en plissegardin. En duette plissegardin har to lag av plissert vev, og mellom disse vevene dannes det celler med luft. Cellene skaper et isolasjonslag inntil glasset der luften sirkulerer mellom stofflagene, og gir en isolerende effekt. Den dobbeltsidige tekstilen skjuler snorhullene og egner seg derfor godt til mørklegging av rommet.

Plissegardiner har liten "pakkhøyde" slik at den nesten forsvinner når den er trukket opp.

Lystett plissegardin

Plisségardiner skreddersys av tekstiler med «trekkspill»-folder, som gir et stilrent uttrykk. Kolleksjonen består av mer enn 90 ulike tekstiler i 25 mm bredder, fra semi-transparente kvaliteter til de helt mørkleggende, 100% lystette tekstilene som er perfekt til soverom.

Lystette tekstiler med en metallisert bakside vil reflektere solstråler samtidig som de også motvirker gjenskinn i TV og dataskjerm, og disse er derfor spesielt anvendelige på hjemmekontor og soverom.

Tre ulike modeller for betjening

Du kan velge mellom tre ulike modeller for betjening, der du selv velger profilfarge med fargekoordinerte håndtak, snorer og festesko:

  • Den håndbetjente up & down-modellen kan "sveve i luften", og kan trekkes ned fra toppen og skyves opp fra bunnen, og plasseres akkurat der du ønsker i vinduet slik at det skjermes effektivt uten å stenge alt lys ute.
  • Den håndbetjente topphengte modellen er montert fast i topplisten, og kan justeres enveis med håndtaket i den nederste profilen, der de nedre festeskoene hindrer at den beveger seg hvis vinduet utsettes for trekk eller vind.
  • Den snorbetjente fritthengende modellen henger fastmontert i topplisten og betjenes opp og ned med snortrekk på valgfri side.

Nyttig informasjon om plissegardiner

Gratis tekstilprøver

I nettbutikken kan du bestille gratis fargeprøver av tekstiler til gardiner, liftgardiner, plisségardiner, persienner og rullegardiner. Vi anbefaler alltid å bestille fargeprøver for at du skal være sikker på at fargene passer inn hjemme hos deg.

Hvis du vil se mer fra drømmehuset, kan du følge familien på Instagramprofilen @studiolindhjem hvor de deler inspirasjon og erfaringer fra byggeprosessen.

Foto: Kristin Lindhjem & Gardinmaker.no

Mer inspirasjon?

Bilde 02.11.2021, 12 55 14 B1280
Gardiner for skjerming mot innsyn i møterom hos Sweco

I møterom med glassvegger skjermer gardiner mot innsyn og bidrar til å bedre rom-akustikk, uten å ødelegge det luftige inntrykket.

867 1676158866 B1280
Maljegardiner til hytta på Geilo

Ved å benytte samme farge på maljegardiner, liftgardiner og puter i innredningen skaper Siri-Anne en følelse av varme og harmoni i hytta. Så koselig!

Halvor Julian B1280
Bli med inn i Halvor Bakke's leilighet på Frogner

Med persienner i tre og mørke gardiner i velour og lin understreker interiørdesigner Halvor Bakke sin stil i leiligheten i Oslo. La deg inspirere!

IMG 1645 B1280
Rutete gardiner til hytta - Bli med inn til Marianne

Rutete gardiner til hytta på Vegglifjell skjermer mot sjenerende sollys og skaper en varm atmosfære.

Hege Biseth 24 B1280 1
Klassiske gardiner til blå vegg - Hjemme hos Hege

Klassiske gardiner med blyantfold skaper en hyggelig og lun atmosfære i stuen og spisestuen i den over hundre år gamle sveitservillaen i Tønsberg.

IMG 0870 B1280
Gardin som romdeler og skjerming mot innsyn hos Kvartal 273

Gardiner i vinduene skjermer mot innsyn fra forbipasserende på gaten, og flere steder i lokalet er det benyttet gardin som romdeler. Bli med inn!

Bilde 06.09.2023, 18 14 58 B1280 1
Gardiner til beige vegg - Hjemme hos Jeanette

Jeanette ønsket å lune ned og skjerme, samtidig som hun ønsket å opprettholde det naturlige lyset. Gardiner i taket skaper en eksklusiv loungefølelse.

IMG 6377 B1280
Ullgardiner hytte - Koselig stemning på hytta til Therese

Therese valgte liftgardiner for å beskytte møbler og gulv mot sollys. Med ullgardiner har hun skapt en varm og koselig stemning på hytta.

Vingelen Etterbilder TMM 03254 B1280
Eventyrlig Oppussing - fjellhytte i Vingelen

Gardiner og puter skaper en lun atmosfære når Halvor Bakke & Co fra Eventyrlig oppussing moderniserer en gammel fjellhytte. La deg inspirere!

Sanden Brygge 163 Red B1280
Gardiner for innsynsskjerming hos Larvik-Advokatene

Med store vindusflater og behov for innsynsskjerming, leverte Gardinmaker skreddersydde gardinløsninger for kontorer, møterom og fellesarealer.

Svalbard Etterbilde TMM 03190 B1280
Halvor & Co dyrker den fantastiske utsikten på Svalbard

Halvor setter sitt personlige preg på hytta på Svalbard med rutete liftgardiner i ull, og skaper en innbydende og koselig atmosfære. Bli med inn!

Vildalen 143 B1280
Bli med inn i stylist Berit Vildalen's drømmehjem i Arendal

Stylist Berit Vildalen har innredet drømmehjemmet med en tidløs, nøytral fargepalett. Skreddersydde gardiner tilfører en varm, luksuriøs stemning.

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar6
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2023
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2