Funksjonell og dekorativ gardinløsning på barnerommet
Hjemme hos

SMARTE LØSNINGER TIL BARNEROMMET

Borgar (39) og Kristin (35) kjøpte familiegården Lindhjem rett utenfor Larvik. Gården har vært i familien i over 425 år, og etter byggesøknaden endelig ble godkjent i 2020, er de nå snart i mål med drømmeboligen på ca 500m2. Nå har de flyttet inn sammen barna Teodor (3) og Torben (1).

Begge er lidenskapelig opptatt av bygg og interiør, og sammen driver de firmaet Studio Lindhjem AS. Borgar er ingeniør og jobber som prosjektleder for byggeplasser, og Kristin er interiørdesigner. 

Kristin har tenkt at barnerommene først og fremst skal være til hvile og avslapping uten for mange forstyrrende elementer. Hun har brukt delikate farger og tekstiler for å skape ro. Kristin er detaljorientert og har selv valgt tekstil, utforming og betjeningssystem for at det skal passe inn på barnerommet til minstemann Torben (1). 

Kristin har valgt en lag-på-lag løsning som er både funksjonell og dekorativ. Innerst mot vinduet har hun valgt en duette plissegardin som er lystett og som holder varmen inne/ute. For å myke opp litt i interiøret har hun valgt en liftgardin i naturmaterialer. Dette er tidløse valg som lever med barna etter som de vokser. Så kan man heller bytte ut andre elementer for å tilpasse etter alder.

På Torben`s rom har Kristin valgt
0001221 Lichen

Kirkby Design / Hue i fargen 518342 / Lichen

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Liftgardin med hard fold og snortrekk)

0003581 Straw

The Window Studio / Quicksilver i fargen 450641 / Straw

Fritthengende, topphengt plissègardin med snortrekk, som måltilpasses i bredder inntil 230 cm. Blackout kvalitet med en metallisert bakside i mange vakre farger. Perfekt til soverom der det er behov for helt mørklegging fordi løftesnorene føres gjennom innvendig i den doble tekstilen som blir helt tett.

Liftgardinen skreddersys etter mål og monteres i vårt sømstudio i Vestfold. Liftgardinen til Torben's barnerom er med en hard fold med horisontale spiler og rette jevne folder som gir et litt stramt uttrykk. Liftgardiner kan også skreddersys med en soft fold uten spiler eller som 1700-talls med roll-up funksjon.

Kristin har valgt et snortrekk-system som betjening. Her er det også mulig å velge et kjedebetjent system med kjede i ulike farger i plast eller metall. 

Innerst mot vinduet har Borgar montert en plissegardin. En duette plissegardin har to lag av plissert vev, og mellom disse vevene dannes det celler med luft. Cellene skaper et isolasjonslag inntil glasset der luften sirkulerer mellom stofflagene, og gir en isolerende effekt. Den dobbeltsidige tekstilen skjuler snorhullene og egner seg derfor godt til mørklegging av rommet. Plissegardiner har liten "pakkhøyde" slik at den nesten forsvinner når den er trukket opp.

Plisségardiner skreddersys av tekstiler med «trekkspill»-folder, som gir et stilrent uttrykk. Kolleksjonen består av mer enn 90 ulike tekstiler i 25 mm bredder, fra semi-transparente kvaliteter til de helt mørkleggende, 100% lystette tekstilene som er perfekt til soverom.

Lystette tekstiler med en metallisert bakside vil reflektere solstråler samtidig som de også motvirker gjenskinn i TV og dataskjerm, og disse er derfor spesielt anvendelige på hjemmekontor og soverom.

Du kan velge mellom tre ulike modeller for betjening, der du selv velger profilfarge med fargekoordinerte håndtak, snorer og festesko:

  • Den håndbetjente up & down-modellen kan "sveve i luften", og kan trekkes ned fra toppen og skyves opp fra bunnen, og plasseres akkurat der du ønsker i vinduet slik at det skjermes effektivt uten å stenge alt lys ute.
  • Den håndbetjente topphengte modellen er montert fast i topplisten, og kan justeres enveis med håndtaket i den nederste profilen, der de nedre festeskoene hindrer at den beveger seg hvis vinduet utsettes for trekk eller vind.
  • Den snorbetjente fritthengende modellen henger fastmontert i topplisten og betjenes opp og ned med snortrekk på valgfri side.

I nettbutikken kan du bestille gratis fargeprøver av tekstiler til gardiner, liftgardiner, plisségardiner, persienner og rullegardiner. Vi anbefaler alltid å bestille fargeprøver for at du skal være sikker på at fargene passer inn hjemme hos deg.

Hvis du vil se mer fra drømmehuset, kan du følge familien på Instagramprofilen @studiolindhjem hvor de deler inspirasjon og erfaringer fra byggeprosessen.

Foto: Kristin Lindhjem & Gardinmaker.no

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar6
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2