Lyse stue gardiner gir sommerfølelse på Rott
Eventyrlig oppussing

Lyse stue gardiner gir sommerfølelse på hytta

Da er vi endelig i gang med ny sesong av Eventyrlig Oppussing! I første episode tar Halvor Bakke & Co turen til øya Rott, som ligger ute i havgapet rett utenfor Tananger i Sola kommune. Hytta har behov for vedlikehold og utskiftninger etter aldersslitasje, og det er her Halvor skal hjelpe til med blant annet stue gardiner og fine pynteputer.

Rott har lenge vært et populært sted, både på grunn idylliske omgivelser, men mest på grunn av nærheten til forskjellige viktige naturressurser.

På en idyllisk fritidseiendom ytterst i havgapet har hytteeierne Elin og Bjarte et sjarmerende jærhus bygget i 1939. Hytteeierne startet med noen utbedringer allerede sommeren 2022, der de blant annet har skiftet flere vinduer og byttet ytterkledning på tre av fire sider.

Hva skal gjøres?

Halvor & Co skal endre litt på dagens planløsning.  Kjøkkenet skal flyttes til dagens soverom. De skal også gjøre om bod til nytt soverom, og lager et enkelt bad der dagens kjøkken er. 

Vegger og tak skal males, og nytt gulv skal legges. Møbler og gardiner skal også byttes ut slik at hytten får et mer moderne uttrykk.

Stuen har fått noen strøk med maling på vegger, og nytt hvitlasert furugulv. Den gamle peisen er byttet ut med en vegghengt hvit peis, nye møbler er satt inn og vinduene har fått gardiner.

Stue gardiner

Stue gardiner spiller en viktig rolle i å definere stilen og atmosfæren i stuen din. Her har Halvor valgt stue gardiner i et semi-transparent tekstil, Charollais fra Designers Guild, i fargen Chalk. Tekstilet er i en myk og løsvevd kvallitet  som ikke falmer. De lyse gardinene gir stuen et lett og sommerlig uttrykk.

Nyttig informasjon om gardiner

Gardinene henger på Madison gardinstenger i metall i fargen Gunmetal. En gardinstang er et dekorelement, og vi tilbyr hele åtte kolleksjoner av gardinstenger i ulike utførelser slik at du kan utforme gardinløsningen til å passe dine behov og ønsker.

Nyttig informasjon om gardinstenger på mål

Fine pynteputer

Fine pynteputer er en flott måte å legge til din personlige stil til interiøret. Velger du et tekstil med mønster skaper dette en visuell interesse, og ved å kombinere ulike mønstre, farger og teksturer kan du skape et spennende uttrykk.

Her har Halvor valgt fine pynteputer skreddersydd i et vakkert lintekstil fra Ralph Lauren med blomstermønster i størrelsen 50 x 50 cm med kant.

Pynteputer skreddersys i valgfri størrelse og i valgfri tekstil, og leveres om ønskelig med fjær innmat for perfekt fasthet. Velg blant mer enn 350 ulike tekstiler i nettbutikken.

I stuen har Halvor valgt
Designers Guild Charollais 297701 Chalk

Designers Guild / Charollais i fargen 297701 / Chalk 

Materiale: 90% Akryl 10% Polyester

Et prisgunstig og semi-transparent tekstil i dobbel bredde, som egner seg meget godt som gardin. En løsvevd kvalitet med en myk, ulltweed-lignende tekstur som ikke falmer. (Gardinhøyder med blyantfold)

0010038 Madison Gunmetal

Madison gardinstang / Ø30 mm i fargen Gunmetal med endedekor Disc

Materiale: Metall

Tøffe, måltilpassede gardinstenger i trendy metall-farger, inspirert av den industrielle stilen som oppsto i New York på 90-tallet. Velg blant fire vakre metall-farger som kan tilpasses veggfarge, interiørelementer eller fargen på gardinhøyden. Både stangen og alt tilbehør inklusive veggholdere, endedekor og eventuelt ringer leveres i den samme, matchende farge. (Gardinstenger)

Ralph Lauren Pillar Point Floral 504401 Dew

Ralph Lauren / Pillar Point Floral 504401 / Dew

Materiale: 100% Lin

Et vakkert mønster som er inspirert av Pillar Point havnen rett nord for Half Moon Bay. Motivet er trykket på 100% lin, og passer til bruk både som gardiner og liftgardiner. Tilhører Ralph Lauren Signature Half Moon Bay kolleksjonen. Bør fores for å forhindre falming. (Puter 50 x 50 cm med kant)

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Kjøkkenet er flyttet til det som var soverom. Her har de satt inn et nytt klassisk U-kjøkken med høyskap på én vegg, nye hvitevarer og vask. På gulvet er det lagt nytt hvitlasert furugulv.

Til vindusrekken over kjøkkenbenken har Halvor valgt en liftgardin som er montert et stykke over vinduet. Da bevarer han lysinnslippet, samtidig som han får inn litt farge og stofflighet i et rom med ellers mange harde overflater. Vinduene oppleves også som større enn de egentlig er.

Er du på utkikk etter liftgardin til kjøkkenet? Her finner du inspirasjon fra mange flotte kjøkken med liftgardiner i ulike stiler og farger.

Nyttig informasjon om liftgardiner

Vi er stolte av å være en del av Eventyrlig Oppussing-teamet, og i tett samarbeid med Halvor er det utrolig inspirerende å kunne skreddersy og måltilpasse gardiner, oppheng og solskjerming til alle episodene.

Her var det tidligere bad og bod med et kjøleskap. Nå har det blitt et lite soverom. Veggene er tapetsert med en småmønstret tapet i en nydelig gråblå farge.

Mørkeblå liftgardin

Til soverommet har Halvor valgt en mørkeblå liftgardin i tekstilet Brera Lino fra Designers Guild i fargen Ink. Tekstilet er i 100% lin, og er et prisgunstig tekstil med vakker tekstur og drapering. Med mørkeblå liftgardin som går ton-i-ton med veggfargen skaper Halvor en behagelig og rolig atmosfære i rommet.

Til kjøkkenet og soverommet har Halvor valgt
Designers Guild Brera Lino 172384 Ink

Designers Guild / Brera Lino i fargen 172384 / Ink

Materiale: 100% Lin

Prisgunstig tekstil med vakker tekstur og drapering. Nydelig kvalitet i mykt vasket lin, som passer perfekt inn i alle interiør. Bør fores for å unngå falming. (Liftgardin hard fold med spiler)

Madrasser på mål

I gangen er det lagt skifer på gulvet. Det er også bygget en veggfast benk på mål, som er en smart løsning for å best mulig benytte den plassen som er tilgjengelig.

Madrassene er bestilt etter mål og skreddersydd med bomullstekstilet Sahara III fra Kirkby Design i fargen Fennel.

Har du et lignende prosjekt og trenger madrasser på mål? Ta kontakt med vårt designteam så får du god hjelp.

23 EO Ep1 Rott 1080X1350 1 1 Logo
23 EO Ep1 Rott 1080X1350 1 1 Logo
Fra å være en stor gang har nå dette rommet blitt nesten til en liten forstue. Her ser man rett inn på fastlandet og fjellene.
Fra å være en stor gang har nå dette rommet blitt nesten til en liten forstue. Her ser man rett inn på fastlandet og fjellene.
- Halvor Bakke

Nyhet fra Porter & Stone

Sjekk det lekre tekstilet vi har fått inn fra Porter & Stone! Constance er et bomullstekstil med blomstermønster i sarte nyanser, og finnes i fire ulike farger.

Liftgardinen er med spiler, som gir jevne og rette folder, og er også her montert et stykke over vinduskarmen.

Legg merke til blåfargen som går igjen gjennom hele hytta. Ved å ta med farger fra ett rom til et annet, skaper Halvor en helhet og binder rommene sammen.

I gangen har Halvor valgt
Porter Stone 881003 Dove

Porter & Stone / Constance i fargen 881003 / Dove 

Materiale: 100% Bomull

En vakker tekstil i duse beige-farger med blomstermønster i sarte grå-nyanser. Egner seg godt som gardin og liftgardin, og er perfekt å kombinere med andre lin- og bomullstekstiler. Bør fores for å unngå falming. (Liftgardin hard fold med spiler)

Kirkby Design Sahara III 544025 Fennel

Kirkby Design / Sahara III i fargen 544025 / Fennel

Materiale: 100% Bomull

Et prisgunstig og populært, børstet bomullsstoff som er mykt å ta på, og allsidig i bruk, og som egner seg godt som gardin og liftgardin. Ren bomullskvalitet som bør fores for å forhindre falming. (Måltilpasset madrass)

På det nye badet er deler av det gamle kjøkkenet gjenbrukt som baderomsmøbel. Med en bollevask og en ny benkeplate blir resultatet mer moderne, men likevel "hyttete".

Bambuspersienne

I vinduet har Halvor montert en bambuspersienne, som er er både dekorativ og praktisk. Persiennen er et dekorelement når den henger nede, og lysinnslipp beholdes. Man kan enkelt tilte lamellene for å skjerme for innsyn eller sjenerende sollys.

Halvor har valgt en hvit bambuspersienne med beige stigebånd, som matcher det øvrige interiøret.

I nettbutikken kan du bestille trepersienner måltilpasset i bredde inntil 290 cm og høyde inntil 360 cm. Kolleksjonene består av et stort antall farger med fargekoordinerte snorer, samt en rekke valgmuligheter.

Du kan enkelt bestille trepersienner på mål i nettbutikken her.

Nyttig informasjon om trepersienner

Til badet har Halvor valgt
Trepersienne Bambus Sno

The Window Studio / Bambus i fargen 418050 / Snø 

Materiale: Bambus, beiset effekt

Prisgunstig kolleksjon laget av FSC-sertifisert bambustre, med synlig trestruktur. Maksimal bredde er 2400 mm. Måltilpasset trepersienne)

SKREDDERSYDD I NORGE

Vi er stolte over å være leverandør av gardiner, oppheng og solskjerming til alle hyttene i Eventyrlig Oppussing. Halvor kommer til oss og presenterer de ulike hyttene og hva han ser for seg stilmessig, så finner vi sammen løsninger og tekstiler.

Alle gardinhøyder, liftgardiner og matchende puter sys for hånd i vårt sømstudio, og kontrolleres nøye før utsendelse. Gardinskinner-, stenger og liftgardin-system måltilpasses av våre kyndige håndverkere og teknikere, som med fokus på detaljer påser at alle produktene er av høyeste kvalitet.

Ønsker du råd og veiledning kan du booke gratis design konsultasjon, så finner vi riktig løsning sammen.

BESTILL GRATIS TEKSTILPRØVER

Få stilen! I nettbutikken kan du enkelt bestille gratis tekstilprøver som kommer i postkassen din. Vi anbefaler alltid å bestille tekstilprøver først slik at du er sikker på at du får det tekstilet du ønsker.

Når du har valgt tekstil, kan du tilpasse og bestille gardiner. Gardinene leveres klare for oppheng hjem til deg etter få uker.

Før og etter

Se for en fantastisk forvandling det gamle jærhuset har vært gjennom!

Halvor Bakke og to hytteeiere står foran hvitmalt hytte fra Eventyrlig Oppussing Rott. Foto.
Halvor Bakke og to hytteeiere står foran hvitmalt hytte fra Eventyrlig Oppussing Rott. Foto.
Wow! Så lyst og fint! Dette kan ikke være den samme hytta.
Wow! Så lyst og fint! Dette kan ikke være den samme hytta.
- Elin og Bjarte

Eierne er strålende fornøyde - Halvor & Co har gjort hytta mer moderne og den har blitt et koselig samlingssted for familien. Vi venter i spenning på neste hytteprosjekt! 

Foto: TMM Produksjon & Gardinmaker.no.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Vil du se mer fra Eventyrlig Oppussing?

Vingelen Etterbilder TMM 03254 B1280
Eventyrlig Oppussing - fjellhytte i Vingelen

Gardiner og puter skaper en lun atmosfære når Halvor Bakke & Co fra Eventyrlig oppussing moderniserer en gammel fjellhytte. La deg inspirere!

Svalbard Etterbilde TMM 03190 B1280
Halvor & Co dyrker den fantastiske utsikten på Svalbard

Halvor setter sitt personlige preg på hytta på Svalbard med rutete liftgardiner i ull, og skaper en innbydende og koselig atmosfære. Bli med inn!

EVENTYRLIG Asenfjord.279 23492136 B1280
Bali møter Åsenfjorden i Trøndelag

Denne uken skal Halvor & Co fra Eventyrlig Oppussing transformere en gammel hytte i Åsenfjorden til et sommerparadis med et hint av det asiatiske. 

Randoy Etterbilder TMM 03556 B1280 2
Hytteforvandling med sjøutsikt og lyse lingardiner på Randøy

Halvor åpner opp og setter inn et vindu med lyse lingardiner som rammer inn utsikten over sjøen. Fargetema er beige, hvit og brun, med sorte detaljer.

EVENTYRLIG HURUM .170 16455203 B1280
Sommerstemning og Hampton-vibes med Eventyrlig Oppussing på Hurum

Gardiner i lin gir hytta et avslappet preg, og gardinstang i tre legger til et snev av rustikk sjarm som passer perfekt inn i den norske sommeridyllen

EVENTYRLIG Rod.083 21791496 B1280
Gardiner hvite rammer inn den fantastiske utsikten på hytta i Larvik

Med inspirasjon fra 50- og 60-tallet, en fargepalett i dempede jordtoner og gardiner hvite gir Halvor Bakke & Co hytta i Larvik en tidløs eleganse.

Hvaler Etterbilder TMM 03443 B1280
Halvor Bakke skaper harmoni i hytta med greige gardiner

Hytta på Hvaler ligger åpent, men omfavnet av furuskog. Med grønne puter og greige gardiner blir uttrykket lyst og lett, og i harmoni med naturen.

ROTT E~2
Lyse stue gardiner gir sommerfølelse på Rott

I første episode av Eventyrlig Oppussing endrer Halvor Bakke & Co på planløsningen og gir hytta på øya Rott en moderne stil med lyse stue gardiner.

Pressebilde Sesong 8 TMM 02919 B1280
Hyttegardiner i Eventyrlig Oppussing med Halvor Bakke

Vi i Gardinmaker er stolte av å være en del av Eventyrlig Oppussing-teamet med Halvor Bakke & Co, og skreddersyr hyttegardiner til alle episodene!

Vaga Etter Bilder TMM 02355
Fantastiske hytter fra Eventyrlig Oppussing

I åtte sesonger har Halvor Bakke & Co renovert hytter i hele Norge - på fjellet, ved sjøen og i skogen. La deg inspirere av de flotte hyttene!

Vaga Etter Bilder TMM 02376
Det gode hyttelivet i Vågå

Med beige jordtoner og ruter skaper Halvor & Co en lun fjellhytte. Planløsningen gjøres mer praktisk og luftig. Bli med inn og la deg inspirere!

EVENTY~1 (1)
Moderne, lun og koselig skogshytte i Aremark

Tiden har stått litt stille, og det er på tide med forandring. Halvor & Co bringer naturen inn i hytta.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2