Eventyrlig Oppussing - fjellhytte i Vingelen
Eventyrlig oppussing

Eventyrlig Oppussing - fjellhytte i Vingelen

I sesongens siste episode av Eventyrlig Oppussing skal Halvor Bakke & Co modernisere en gammel seter i den vakre fjellbygda Vingelen. Med skreddersydde gardiner, liftgardiner og puter skaper Halvor en lun og koselig atmosfære i fjellhytta.

Hytta ligger i fjellbygda Vingelen, et stykke fra Røros, og har mye sjel og historie. Hytteeierne har vært der i flere generasjoner, og er nå fire generasjoner fra to til 86 år, som alle elsker plassen.

Eierne Einar (57) og Ann Kristin (57) har drevet aktiv seterdrift med melkekyr i rundt 35 år. Sønnen Tore (28) og kjæresten skal etter hvert ta over driften, og ønsker en modernisering av hytta med et litt tradisjonelt preg.

Med en stor familie drømmer de om et bedre kjøkken og et langbord med plass til mange mennesker rundt. De håper også på en lunere atmosfære, og samtidig få inn litt mer lys.

Hva skal gjøres?

Dette er en gammel seter, med enkelte vegger som kan være så gamle som 250 år. Halvor ønsker å bevare sjelen og tømmeret i bygget, men samtidig modernisere og oppgradere hytta til den nye generasjonen. Det skal være lunt og koselig.

Planløsningen skal endres for å få et funksjonelt kjøkken og et baderom. De planlegger også å bytte samtlige vinduer i hytta for å rydde opp i uttrykket som er der i dag. Med skreddersydde gardiner skal hytta få en lun atmosfære. Gulvet beholdes slik det er.

Stue med sjel

Stua er i samme rom som tidligere, og her skal det ikke gjøres veldig mye. Tømmerstokkene på veggene og i taket har en fantastisk patina som beholdes.

Torkel setter inn større vinduer for å få inn mer lys, og vinduene rammes inn av gardiner i en dyp, rød farge, som gir en lun stemning. Halvor har valgt to store sofaer som står mot hverandre med luft rundt,  slik at alle kan nyte utsikten fra stuen.

Pynteputer og gardiner som harmonerer

I stuen skaper Halvor en harmonisk og likevel livlig atmosfære ved hjelp av sofaputer. Her har han bevisst satt tonen med et utvalg av puter som smelter sammen med sofaenes nøytrale farge, og samtidig inkludert rutete puter for å fange opp fargene fra gardinene. Resultatet er en innbydende stue som inviterer til avslapning og hyggelige stunder.

Gardinene er med blyantfold, og er skreddersydd i tekstilet Carnegie fra Porter & Stone i fargen Heather. De rutete ullputene er skreddersydd i tekstilet Moon Legacy i fargen Snowhill Heather.

I nettbutikken kan du bestille skreddersydde puter som matcher gardinene dine. Vi tilbyr en rekke valgmuligheter, slik at du kan kombinere mønstre og farger for å skape et spennende uttrykk.

Gardinstenger i ekte smijern

Gardinene henger fra moderne, massive gardinstenger i ekte sort smijern. Stengene er håndlaget, og er et vakkert dekor-element i seg selv. Her har Halvor valgt endedekor Cannonball.

Mer informasjon om gardinstenger i smijern

Stue før og etter

Til stuen har Halvor valgt
Smijern Cannonball

Gardinstang i smijern / Ø 20 mm, spyd Cannonball

Materiale: smijern

Moderne, massive gardinstenger i ekte sort smijern.Stengene er håndlaget individuelt i smia på den engelske landsbygda og er et vakkert dekor-element.Velg blant ulike spyd som dekorelement som monteres innvendig i hver ende av stangen.

Moon Legacy Snowhill Heather 866572

Moon / Legacy i fargen 866572 / Snowhill Heather

Materiale: 100% Ull

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt både som gardin og liftgardin i hyttemiljø. Flott å kombinere med andre ullstoffer og lin. (Puter 60x60 cm og 50x50 cm med kant)

Fra kjøkken til spisestue

Det som tidligere fungerte som kjøkken, blir nå til en innbydende spisestue og en praktisk gang. Spisestuen får den lunheten og varmheten som en seter på fjellet fortjener.

Ole snekrer et langbord med god plass til hele storfamilien. For å maksimere veggplassen lukkes døren som ledet inn til soverommet, og her plassbygges en sittebenk langs hele veggen, med skreddersydde madrasser og deilige puter. 

Halvor kler dragerne i taket i spisestuen med gamle materialer. Den fine, gamle benken med masse patina fant Halvor ute i låven, og med noen saueskinn på blir den helt perfekt.

1700-talls liftgardiner

Torkel har byttet ut vinduene, og disse prydes av rustikke 1700-talls liftgardiner som passer perfekt inn på fjellhytta. 

1700-talls liftgardinene er skreddersydd i et deilig ulltekstil, Naturally Moon i fargen Traditional Hessian. Her har Halvor valgt sorte detaljer; snorer, skinnstropper og smijernsringer.

Nyttig informasjon om 1700-talls liftgardin

Spisestue før og etter

Til spisestuen har Halvor valgt
Moon Naturally Moon Traditional Hessian 861221

Moon / Naturally Moon i fargen 861221 / Traditional Hessian 

Materiale: 100% Ull

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt både som gardin og liftgardin i hyttemiljø. Flott å kombinere med andre ullstoffer og lin. (1700-talls liftgardiner)

Designers Guild Fortezza FR Pebble 286407

Designers Guild / Fortezza FR i fargen 286407 / Pebble 

Materiale: 100% Polyester

Et melangevevd tekstil som er like vakkert fra begge sider, som er både slitesterkt og vaskbart, i to sammenvevde farger. Ser ut som ull, og er et flammehemmende FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde. (Madrasser til sittebenk)

Moon Legacy Snowhill Heather 866572

Moon / Legacy i fargen 866572 / Snowhill Heather 

Materiale: 100% Ull

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt både som gardin og liftgardin i hyttemiljø. Flott å kombinere med andre ullstoffer og lin. (Puter 60x60 cm og 50x50 cm med kant)

Nytt kjøkken

På det gamle grovkjøkkenet eller gangen blir det nytt kjøkken. Halvor maler veggene med Grå skifer, en varm, nydelig gråfarge, og vinduene får en litt mørkere farge som heter Elegant.

Det blir kjøkkenbenk på begge sider, slik at de får mye arbeidsplass i riktig høyde. Døra stenges og det settes inn et stort vindu for å få inn mye lys.

Måltilpasset liftgardin med ruter

Over kjøkkenbenken er det installert et vindu som gir rikelig naturlig lys til rommet. For å gi dette vinduet et elegant og funksjonelt preg, har Halvor montert en liftgardin i rutemønster.

Liftgardinen er plassert høyt oppe på veggen, like under taklisten, for å maksimere mengden av naturlig lys som strømmer inn i rommet. Dette monteringsvalget har også den ekstra fordelen av å skape en visuell illusjon av et større vindu.

Nyttig informasjon om liftgardiner

Kjøækken før og etter

Til kjøkkenet har Halvor valgt 

Liftgardinen på kjøkkenet er skreddersydd i tekstilet Katrine fra Porter & Stone i fargen Midas.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Soverom til hele familien

Soverommet til høyre for den nye spisestuen blir ny "sovesal" med plass til hele familien. Med lukkingen av døren som tidligere ledet til spisestuen, får rommet en ny dør mot ytterveggen. Vegger og tak får en frisk strøk maling, og sisal vegg-til-vegg teppe legges på gulvet. 

Kreative løsninger

En av veggene er omgjort til noe som minner om en togkupé, med tre koselige køyesenger designet for barn. Den kreative køyesengen som Ole har snekret er dekket med gamle materialer, og gir en rustikk sjarm til rommet.

Halvor har hengt opp gardiner i åpningene som kan lukkes for ekstra privatliv, eller for å lage hytte kanskje? Gardinene er skreddersydde i et mykt lintekstil, Brera Lino, fra Designers Guild i fargen Ink.

Familiesoverom før og etter

Til familiesoverommet har Halvor valgt
Designers Guild Brera Lino Ink 172384

Designers Guild / Brera Lino i fargen 172384 / Ink

Materiale: 100% Lin

Prisgunstig tekstil med vakker tekstur og drapering. Nydelig kvalitet i mykt vasket lin, som passer perfekt inn i alle interiør. Bør fores for å unngå falming. (forheng i kupesenger)

Fra sovesal til master bedroom og bad

Den gamle sovesalen deles i to, og Halvor & Co bygger nytt soverom og et enkelt bad inne i hytta. På soverommet setter de inn en stor og deilig seng og nattbord. Tømmerveggene males og taket beholdes slik det er, mens veggen inn mot bad plateslås og tapetseres.

Liftgardinen er skreddersydd i et ullignende tekstil, Fortezza FR, fra Designers Guild, i en grå nyanse som passer perfekt mot fargen på veggen og vinduskarmen. 

Også her har Halvor montert liftgardinen et stykke over vinduet for å slippe inn mest mulig dagslys.

Til master bedroom har Halvor valgt
Designers Guild Fortezza FR Slate 286409

Designers Guild / Fortezza FR i fargen 286409 / Slate

Materiale: 100% Polyester

Et melangevevd tekstil som er like vakkert fra begge sider, som er både slitesterkt og vaskbart, i to sammenvevde farger. Ser ut som ull, og er et flammehemmende FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde. (liftgardin hard fold med spiler)

På det nye badet males tømmerveggene, og veggen inn mot soverommet tapetseres. Gulvet og taket beholdes som de er, og gir rommet sitt tidløse preg.

Det settes inn et sort dusjkabinett og vask, og et oppbevaringsskap ved siden av vasken som skjuler varmtvannsberederen. 

Soverom & bad før og etter

SKREDDERSYDD I NORGE

Vi er stolte over å være leverandør av gardiner, oppheng og solskjerming til alle hyttene i Eventyrlig Oppussing. 

Alle gardinhøyder, liftgardiner og matchende puter sys for hånd i vårt sømstudio, og kontrolleres nøye før utsendelse. Gardinskinner-, stenger og liftgardin-system måltilpasses av våre kyndige håndverkere og teknikere, som med fokus på detaljer påser at alle produktene er av høyeste kvalitet.

ØNSKER DU RÅD OG VEILEDNING?

Book gratis design konsultasjon, så finner vi riktig løsning sammen.

BESTILL GRATIS TEKSTILPRØVER

Få stilen! I nettbutikken kan du enkelt bestille gratis tekstilprøver som kommer i postkassen din. Vi anbefaler alltid å bestille tekstilprøver først slik at du er sikker på at du får det tekstilet du ønsker.

Når du har valgt tekstil, kan du tilpasse og bestille gardiner. Gardinene leveres klare for oppheng hjem til deg etter få uker.

Sesongens siste hytte er pusset opp, og eiernes drømmer om en mer funksjonell og moderne hytte har gått i oppfyllelse. 

Foran hytte ser vi Halvor Bakke og fire hytteeiere. Fra Eventyrlig Oppussing Vingelen. Foto.
Foran hytte ser vi Halvor Bakke og fire hytteeiere. Fra Eventyrlig Oppussing Vingelen. Foto.
Jeg må si at dere traff innertier, og mer enn det. Dette er helt fantastisk flott!
Jeg må si at dere traff innertier, og mer enn det. Dette er helt fantastisk flott!
- Eierne

Foto: TMM Produksjon, Ragnar Hartvig & Gardinmaker.no.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

MER INSPIRASJON?

IMG 4300 Master B1280
Gardiner - inspirasjon soverom

Oppdag Charlottes soverom med en dobbel gardinskinne og to lag gardiner, og en lystett liftgardin, for et avslappet miljø med optimal lyskontroll.

THB5ED~1
Innvendige persienner i tre

Innvendige persienner i tre gir rommene et elegant og sofistikert preg, samtidig som de sikrer perfekt lyskontroll. Bli med inn til Maren!

Hilde Oier 152 B1280
Dobbel gardinskinne for to lag med gardiner

Med dobbel Nexty gardinskinne har Hilde to lag gardiner i stuen for optimal lyskontroll og dekor.

IMG 3170 B1280
Lystette gardiner

Skreddersydde lystette gardiner gir deg full kontroll over lysinnslippet i hjemmet, og sikrer optimale soveforhold i et mørkt og svalt soverom.

IMG 4263 B1280 2
Gardiner for lunhet og innsynsskjerming

OsloMet SPS har forbedret trivselen med skreddersydde semi-transparente gardiner som gir effektiv innsynsskjerming mellom spiserommet og møterommet.

IMG 3746 B1280 1
Gardiner takskinne som skjermer og samtidig bevarer utsikten

I TV-stuen har Anne valgt en elegant løsning med gardiner som skjermer mot innsyn, samtidig som de bevarer utsikten. Se gardinløsningen her!

IMG 3675 B1280 1
Lun atmosfære med gardiner i store vinduer

Gardiner i store vinduer gir en dekorativ effekt og myker opp rommet. Anne valgte gardiner som går ton-i-ton med veggfargen for en harmonisk stil.

Vildalen 95 B1280
Persienner svart skjermer mot innsyn på badet

Måltilpassede persienner svart skjermer effektivt mot innsyn, samtidig som de gir badet et moderne uttrykk. Bli med inn til stylist Berit Vildalen!

IMG 2583 B1280
Henge gardiner i taket

På gjesterommet har Iben valgt å henge gardiner i taket. Med en dobbel skinne kan hun kombinere to lag gardiner for optimal lyskontroll og privatliv.

IMG 3311 B1280 3
Stores gardiner og gardiner av lin

Tynne stores gardiner og naturlige lin-gardiner skaper en lys, luftig og elegant atmosfære i Birgittes leilighet i Tønsberg. Bli med inn!

Sweco Squid B1280 3
Hvordan få vindu uten innsyn på kontor med glassvegger?

Se hvordan Sweco skjermet for innsyn ved å bruke Squid selvklebende vindutekstil – en smart og enkel løsning for kontorer med glassvegger.

IMG 1547 B1280
Soverom gardiner i ull til hytte

Soverom gardiner i ull bidrar til å skape en atmosfære av ro og avslapning på Tones hytte. La deg inspirere av gardinløsningen!

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2