Det gode hyttelivet i Vågå
Eventyrlig oppussing

DET GODE HYTTELIVET I VÅGÅ

Sesongens siste hytteprosjekt finner du i Vågå kommune i Nord-Gudbrandsdal. Opp i høyden er familiehytten det perfekte utgangspunktet for fjell- og sykkelturer. Hytta ligger skjermet til, og har en fantastisk utsikt over Vågådalen. Den ble bygget av i 1983, og er ca 85m2.

En moderne og funksjonell hytte

Dette er årets hytte-hytte, og eierne har flere tanker om utbedringer. Familien på fire ønsker seg en mer moderne og funksjonell hytte med plass til flere - både i sofakroken og rundt spisebordet. De vil også gjerne ha nytt kjøkken, større vindusflater, et ildsted og å bedre utnytte kveldssolen utenfor hytta. Her er fokus på det gode hyttelivet, og planløsningen skal gjøres mer praktisk og luftig - en lun fjellhytte. Bli med inn og la deg inspirere!

Halvor & Co har snudd helt om på planløsningen. De har blant annet revet veggen i den gamle gangen, og kjøkkenet er utvidet og strekker seg nå helt fra den gamle yttergangen til stuen. Her har de satt inn et lekkert kjøkken med mørke fronter, moderne hvitevarer og fliser over kjøkkenbenken.

"Vi har valgt en naturpalett på hytta her. Bare beige jordtoner - rolig og behagelig.

Det går selvfølgelig igjen i gardiner også, helt ton-i-ton."

Liftgardiner i ull til kjøkkenet

Halvor og gutta har flyttet litt rundt på en del av vinduene og i tillegg bestilt noen større vinduer for å ta inn utsikten på riktig side. Vinduet over spisebordet erstattes av et større, og det gamle flyttes til over kjøkkenbenken.

Til vinduet over kjøkkenbenken har Halvor valgt en liftgardin i et deilig ulltekstil som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt som både gardin og liftgardin. Tekstilet "Arncliffe" fra Moon er flott å kombinere med andre ullstoffer og lin.

Sittebenk med måltilpasset madrass

I spisestuen har gutta bygget en fire meter lang sittebenk fra vegg til vegg med måltilpasset madrass i et ensfarget ullignende tekstil "Fortezza FR" fra Designers Guild. Ved å velge en plassbygget løsning får Halvor best mulig utnyttet plassen han har til rådighet, og resultatet er både unikt og eksklusivt. Kontakt oss gjerne om du har et lignende prosjekt, så hjelper vi deg å finne riktig løsning.

Halvor har brukt mye tekstiler for å myke opp interiøret, og her bugner det med puter. En mix av puter i ulike størrelser og mønster skaper liv i interiøret. Ser du så fint det er å matche putene til gardinene? 

Skreddersydde liftgardiner i ull

Liftgardinene i ull er måltilpasset og montert helt opp mot taket for å slippe inn så mye lys som mulig, og skaper også en illusjon av et større vindu. Liftgardinen er med en hard fold med horisontale spiler og rette, jevne folder som gir et strammere inntrykk.

Valg av tekstil og forstoff avgjør bruksområde slik at du kan variere liftgardinen i det uendelige. Man kan også kombinere en liftgardin med gardinhøyder eller med en plissegardin.

Sjekk den dekorative lampen Halvor har laget med kubbelys på batteri med fjernstyring og noen kvister fra utenfor hytta - nå snakker vi hyttekos i verdensklasse!

Rutemønster på hytter

Ruter er "hyttete" og passer særlig godt på fjell- og skogshytter. Det rutete mønsteret fra liftgardinene på kjøkkenet og spisestuen tas opp i puter på spisestuen og i stuen, og skaper dermed en rød tråd gjennom hele hytten. 

HER HAR HALVOR VALGT
0011456 Taupe

Moon / Naturally Moon Arncliffe i fargen 864621 / Natural

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt i kombinasjon med andre ullstoffer og lin. (Liftgardin Hard fold med snortrekk).

0011456 Taupe

Moon / Naturally Moon Arncliffe i fargen 864621 / Natural

Nydelig tekstil i ren ull som passer perfekt i kombinasjon med andre ullstoffer og lin. Putene kan sys med eller uten kant på sidene, og leveres med eller uten innmat. (Puter 60x60 cm).

0011447 Hessian

Moon / Naturally Moon Reflection i fargen 861172 / Hessian

Nydelig tekstil i ren ull som som i kombinasjon med andre puter skaper en leken og koselig sofakrok. (Puter 50x50 cm)

286408

Designers Guild / Fortezza FR i fargen 286408 / Gunmetal

Et melangevevd tekstil som er like vakkert fra begge sider, som er både slitesterkt og vaskbart, i to sammenvevde farger. Ser ut som ull, og er et flammehemmende FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde. (Måltilpasset madrass til sittebenk)

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Peiskos og smarte løsninger

Hele hytta har fått nytt parkettgulv og taket er beiset i en mørk farge. Med en åpen løsning mellom stue, kjøkken og spisestue har gutta revet den gamle pipen for å få plass til en dobbel peis. Og for et smykke den har blitt! Med to peisinnsatser kan familien nå nyte peiskos fra alle kanter.

Og ikke nok med det - Ole har bygget en elektrisk vedheis som kommer opp av gulvet ved siden av peisen. Snakk om kreative og smarte løsninger! 

Gardinhøyder ton-i-ton

Ved vindusrekken i stuen har de gamle dragestolene fått bli med videre, men i en ny og oppdatert variant. Stolsetene er trukket om i reinskinn. Halvor har også påført en dekorvoks for at de skal få et mer rustikt uttrykk og en litt dempet farge. 

Gardinhøydene ved vindusrekken og verandadøren er ton-i-ton med det øvrige interiøret. Her har Halvor valgt et tekstil i en løsvevd kvalitet med en myk, ull-tweed-lignende tekstur som ikke falmer. "Charollais" fra Designers Guild er et prisgunstig og semi-transparent tekstil som egner seg meget godt som gardin.

Måltilpassede gardinstenger i stuen

Til oppheng har Halvor valgt gardinstangen "Madison" i metall som er et tøft dekor-innslag på hytta. Velg blant fire vakre metall-farger som kan tilpasses veggfarge, interiørelementer eller fargen på gardinhøyden. Stangen måltilpasses og du kan velge blant flere ulike spyd som dekorelement i hver ende av stangen, som leveres i samme farge.

HER HAR HALVOR VALGT
297706

Designers Guild / Charollais i fargen 297706 / Birch

Et prisgunstig og semi-transparent tekstil i dobbel bredde, som egner seg meget godt som gardin. En løsvevd kvalitet med en myk, ulltweed-lignende tekstur som ikke falmer. Vaskbar. (Gardinhøyder med Blyantfold).

Madison Gunmetal

Madison / Ø30 MM i fargen Gunmetal

Tøffe, måltilpassede gardinstenger i trendy metall-farger, inspirert av den industrielle stilen som oppsto i New York på 90-tallet. (Gardinstang med endedekor Disc)

Lun og koselig atmosfære

I stuen er det satt inn en vinkelsofa med plass til hele familien. Fargene går ton-i-ton med veggen. Her kan man sette seg tilbake og se på den nye peisen og ikke minst en fantastisk utsikt over dalen og hele veien ned til Vågå.

Vindusrekken over sofaen har fått en måltilpasset liftgardin i et deilig ulltekstil fra Moon, som skaper en lun og koselig atmosfære. Ved å montere liftgardinen helt opp mot taket beholder man mer av utsikten og skaper samtidig en illusjon av et større vindu. Her har Halvor valgt en liftgardin med en hard fold med horisontale spiler og rette jevne folder.

Primstaven over vinduet er håndlaget av eiernes bestefar, som har brent inn alle detaljene. Den har sentimental verdi og får være med inn i hytta 2.0 som et dekor-element. Ved å ta vare på gamle skatter får hytta et mer personlig preg.

HER HAR HALVOR VALGT
0011452 Mocha

Moon / Naturally Moon Traditional i fargen 861224 / Mocha

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt både som gardin og liftgardin i hyttemiljø. (Liftgardin Hard fold med snortrekk).

0011454 Mushroom

Moon / Naturally Moon Aysgarth i fargen 864535 / Mushroom

Nydelig tekstil i ren ull som skaper en lun og personlig atmosfære, og som passer perfekt både som gardin og matchende puter i hyttemiljø. (Puter 50x50 cm).

0011457 Natural

Moon / Naturally Moon Arncliffe i fargen 864621 / Natural

Nydelig tekstil i ren ull som passer perfekt i kombinasjon med andre ullstoffer og lin. Putene kan sys med eller uten kant på sidene, og leveres med eller uten innmat. (Puter 60x60 cm).

Skreddersydd i norge

Vi er stolte over å være leverandør av gardiner, oppheng og solskjerming til alle hyttene i Eventyrlig Oppussing. Halvor kommer til oss og presenterer de ulike hyttene og hva han ser for seg stilmessig, så finner vi sammen løsninger og tekstiler.

Alle gardinhøyder, liftgardiner og matchende puter sys for hånd i vårt sømstudio, og kontrolleres nøye før utsendelse. Gardinskinner-, stenger og liftgardin-system måltilpasses av våre kyndige håndverkere og teknikere, som med fokus på detaljer påser at alle produktene er av høyeste kvalitet.

Ønsker du råd og veiledning kan du booke gratis design konsultasjon, så finner vi riktig løsning sammen.

Før og etter

Hytta har fått et helt annet uttrykk og atmosfære etter oppussingen. Her kan du se hvordan stue og kjøkken så ut før og etter oppussingen.

Bestill gratis tekstilprøver

Få stilen! I nettbutikken kan du enkelt bestille gratis tekstilprøver som kommer i postkassen din. Vi anbefaler alltid å bestille tekstilprøver først slik at du er sikker på at du får det tekstilet du ønsker.

Når du har valgt tekstil, kan du tilpasse og bestille gardiner. Gardinene leveres klare for oppheng hjem til deg etter ca fire uker.

Halvor & Co har oppgradert hytta til å bli både mer praktisk og moderne. Begge generasjoner med hytteeiere er meget begeistret for den "nye" hytta. Et knall resultat i det siste hytteprosjektet for sesongen. Vi gleder oss allerede til neste sesong! 😍

Vil du ha mer inspirasjon? Her kan du se flere av Halvors hytteprosjekter fra Eventyrlig Oppussing.

(Foto: Gardinmaker.no og TMM Produksjon)

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

IMG 2635 B1280 1
Gardinstoff metervare - Skap ditt eget unike interiør!

Drømmer du om å skape et personlig preg i hjemmet ditt? Hos Gardinmaker.no kan du bestille gardinstoff metervare fra de største leverandørene i Europa

IMG 4300 Master B1280
Gardiner - inspirasjon soverom

Oppdag Charlottes soverom med en dobbel gardinskinne og to lag gardiner, og en lystett liftgardin, for et avslappet miljø med optimal lyskontroll.

Hilde Oier 152 B1280
Dobbel gardinskinne for to lag med gardiner

Med dobbel Nexty gardinskinne har Hilde to lag gardiner i stuen for optimal lyskontroll og dekor.

IMG 3170 B1280
Lystette gardiner

Skreddersydde lystette gardiner gir deg full kontroll over lysinnslippet i hjemmet, og sikrer optimale soveforhold i et mørkt og svalt soverom.

IMG 3746 B1280 1
Gardiner takskinne som skjermer og samtidig bevarer utsikten

I TV-stuen har Anne valgt en elegant løsning med gardiner som skjermer mot innsyn, samtidig som de bevarer utsikten. Se gardinløsningen her!

IMG 3675 B1280 1
Lun atmosfære med gardiner i store vinduer

Gardiner i store vinduer gir en dekorativ effekt og myker opp rommet. Anne valgte gardiner som går ton-i-ton med veggfargen for en harmonisk stil.

IMG 2583 B1280
Henge gardiner i taket

På gjesterommet har Iben valgt å henge gardiner i taket. Med en dobbel skinne kan hun kombinere to lag gardiner for optimal lyskontroll og privatliv.

IMG 3311 B1280 3
Stores gardiner og gardiner av lin

Tynne stores gardiner og naturlige lin-gardiner skaper en lys, luftig og elegant atmosfære i Birgittes leilighet i Tønsberg. Bli med inn!

IMG 4163 Original B1280 2
Liftgardin stue og kjøkken

Liftgardin stue og kjøkken skjermer mot solen og myker opp i interiøret i Hans Tores generasjonsbolig i Stavanger. Bli med inn og se gardinløsningene!

Vildalen 46 B1280
Bli med inn i stylist Berit Vildalen's drømmehjem i Arendal

Stylist Berit Vildalen har innredet drømmehjemmet med en tidløs, nøytral fargepalett. Skreddersydde gardiner tilfører en varm, luksuriøs stemning.

IMG 2753 B1280
Hva koster skreddersydde gardiner?

Når du står overfor valget om gardinløsning, er det flere faktorer som påvirker prisen. Her er hva du bør vite om prisingen av skreddersydde gardiner.

IMG 3185 B1280
Gardiner lystette til soverom

I Birgittes soverom skjermer florlette gardiner mot innsyn og sjenerende sollys, mens gardiner lystette sikrer fullstendig mørklegging.

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2