Bli med inn i stylist Berit Vildalen's drømmehjem i Arendal
Bolig

Bli med inn i stylist Berit Vildalen's drømmehjem

Stylist Berit Vildalen har innredet drømmehjemmet med en tidløs, nøytral fargepalett. Skreddersydde gardiner komplementerer det klassiske interiøret og tilfører en varm, luksuriøs stemning. Se hvordan gardinløsningene med tynne gardiner, velurgardiner, liftgardiner og trepersienner er tilpasset for å passe perfekt inn i det gamle, ærverdige huset.

Berit Vildalen flyttet hjem til barndomshjemmet i Arendal etter å ha bodd utenbys i 15 år. Huset er fra 1764, og her har hun skapt drømmehjemmet for seg og barna, Eilert August og Anne Sophie, som bor hjemme innimellom studier og militæret.

Berit er stylist og blomsterdekoratør, og startet i 2022 sin egen bedrift, Studio Vrengen, hvor hun jobber med alt av styling. Berit er også en del av Eventyrlig Oppussing-teamet, hvor hun styler hytter sammen interiørdesigner Halvor Bakke.

I det klassisk innredede huset finner man spor av unike detaljer og minner fra Berits reiser, som gir et særegent preg. Hun har forsøkt å bevare det hun kan, som de gamle dørene, for å beholde husets autentiske sjarm. Samtidig har hun oppgradert boligen for å tilpasse den til hennes personlige behov og stil.

Huset gjenspeiler en enhetlig følelse av rolig eleganse, med nyanser av greige som harmonisk binder sammen interiøret. Berit har valgt tidløse farger som gir henne frihet til å forandre rommenes atmosfære etter behov. Gardinløsningene hun har valgt, legger siste hånd på verket og forsterker stemningen i hvert rom på en sofistikert måte.

Velourgardiner

Berit ønsket å gjøre stuen litt lunere, og her er skreddersydde velurgardiner prikken over i-en. Med sin myke og delikate tekstur, tilfører velurgardinene en varm, luksuriøs følelse til rommet.

Til stuen har Berit valgt velurgardiner i en grå nyanse, Shrew, som harmonerer med tapeten fra Green Apple. Tekstilet Barcelona fra Villa Nova egner seg meget godt til gardinhøyder, og finnes i et bredt utvalg av lekre farger.

Se vårt utvalg av tekstilleverandører

Til stuen har Berit valgt
Villa Nova Barcelona Shrew 334726

Villa Nova / Barcelona i fargen 334726 / Shrew

Materiale: 100% Polyester

En myk velour-kvalitet med en vakker glans som tilfører rommet en varm, luksuriøs stemning. Stoffet har dobbel bredde, falmer ikke og har en støy-reduserende effekt. Egner seg godt både som gardinhøyder og liftgardin. (Gardinhøyder med blyantfold)

Nexty Hvit

Nexty / gardinskinne i fargen Hvit

Materiale: Stål

Nexty gardinskinne i 7 valgfrie farger for montering på vegg eller i tak, som leveres både som enkel eller dobbel skinne og med 90 graders buer til innvendig hjørneløsning.

Vinterhage

Fra stuen kommer vi ut til en liten vinterhage med utsikt utover sjøen. Perfekt for å nyte en god bok og en kaffekopp på kalde dager.

Liftgardiner og madrasser i samme tekstil

I vinterhagen har Berit valgt skreddersydde liftgardiner og madrasser til sittebenkene i samme tekstil og farge. Dette skaper et rom med en helhetlig og harmonisk design.

Liftgardinene gir god lyskontroll og tilfører en diskret eleganse, mens de matchende madrassene på sittebenkene legger til ekstra komfort. 

Har du et lignende prosjekt og trenger madrasser på mål? Ta kontakt med vårt designteam så får du god hjelp.

Tekstilet Hue fra Kirkby Design har en myk lin-struktur og er meget godt egnet til gardiner, liftgardiner, puter og madrasser. Det allsidige stoffet kan tilpasses til en rekke interiørstiler, og gir et diskret preg av tidløs eleganse.

Her har Berit valgt fargen Cream, som går ton-i-ton med veggfargen i vinterhagen.

Til vinterhagen har Berit valgt
Kirkby Design Hue Cream 518333

Kirkby Design / Hue i fargen 518333 / Cream

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (liftgardiner hard fold med spiler og madrasser)

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

I tilknytning til stuen ligger spisestuen. Her nytes måltidene når Berit inviterer venner og familie til festlige lag. Også her er fargepaletten holdt nøytal.

Liftgardiner montert innvendig i nisje

Berit har hele veien tatt interiørvalg med tanke på huset som er gammelt. Vinduene har vakre, profilerte lister, og liftgardinene er montert innvendig i nisjen, slik at listene fremheves og kommer til sin rett.

Ved montering innvendig i nisje er det krav til minimum 50 mm karmdybde, for at selve systemet skal få plass. 

Nyttig informasjon om liftgardiner

I enden av rommet finner vi et loungeområde for avslapping. Berit har valgt tekstilet Hue i fargen Linen til alle liftgardinene i rommet. Legg merke til hvordan interiørdetaljer som puter og lamper er i samme matchende farge.

Til spisestuen har Berit valgt
Kirkby Design Hue Linen 518360

Kirkby Design / Hue i fargen 518360 / Linen

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (Liftgardin hard fold med spiler)

I TV-stuen har Berit møblert med en sittegruppe med loungestoler foran TV'en og et spisebord med stoler. Langs hele veggen som vender ut mot hagen henger lyse gardiner på en gardinskinne.

Tynne gardiner

Her har Berit valgt lyse, tynne gardiner som gir et mykt, filtrert lys som skaper en behagelig og avslappende atmosfære. Med tynne gardiner opprettholdes en del av kontakten med utsiden.

Gardinene er nøye tilpasset rommets spesifikasjoner, og kan enkelt trekkes for og fra.

Nyttig informasjon om gardiner

Trevisina fra Designers Guild

Trevisina fra Designers Guild er et løsvevd og transparent tekstil som ser og føles ut som lin. Berit har valgt fargen Chalk, som er en lys og delikat farge, som passer perfekt på TV-stua.

Til TV-stuen har Berit valgt
Designers Guild Trevistina Chalk 286302

Designers Guild / Trevistina i fargen 286302 / Chalk

Materiale: 100% Polyester

Et prisgunstig, og glamorøst semi-transparent stoff som er vevd med et tofarget garn. Tekstilen både ser og føles ut som ren lin, men det falmer ikke og må derfor ikke fores. Et flammehemmnede FR-behandlet, teknisk stoff i dobbel bredde, som er vaskbart. (Gardinhøyder med blyantfold)

I andre etasje finner vi hovedsoverommet som har en fantastisk utsikt over sjøen. Soverommet er innredet i den samme, delikate fargepaletten som resten av huset. Litt av en drøm å våkne her!

Lystette liftgardiner

Med så mange vinduer trengte Berit lystette liftgardiner for å kunne mørklegge rommet. Samtlige liftgardiner er sydd i tekstilet Hue med et lystett fôrstoff på baksiden.

Visste du at vi kan skreddersy liftgardiner i ønsket tekstil med lystett fôr på baksiden?

Nyttig informasjon om lystett liftgardin

Stylist Berit Vildalen står inne på lyst soverom med oppredd dobbeltseng, vinduer med sjøutsikt og skreddersydde liftgardiner. Foto.
Stylist Berit Vildalen står inne på lyst soverom med oppredd dobbeltseng, vinduer med sjøutsikt og skreddersydde liftgardiner. Foto.
Jeg er generelt veldig fornøyd med gardinene. Med et gammelt hus med skjeve gulv og vinduer med ulike størrelser, nytter det ikke med ferdigkjøpte gardiner. Da er det mye bedre å kjøpe gardiner på mål som passer perfekt!
Jeg er generelt veldig fornøyd med gardinene. Med et gammelt hus med skjeve gulv og vinduer med ulike størrelser, nytter det ikke med ferdigkjøpte gardiner. Da er det mye bedre å kjøpe gardiner på mål som passer perfekt!
- Berit Vildalen
Til soverommet har Berit valgt
Kirkby Design Hue Rope 518631

Kirkby Design / Hue i fargen 518361 / Rope

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (liftgardiner hard fold med spiler)

Trepersienne i FSC-sertifisert bambus

Til badet har Berit valgt en trepersienne i FSC-sertifisert bambus i en mørk beiset farge, Ebony, og med matchende stigebånd.

Trepersienner skjermer effektivt mot både sol og innsyn, og er enkle å betjene. Trekksnoren hever og senker persiennen, mens grad av lysinnslipp reguleres med en tiltsnor som åpner og lukker lamellene.

Trepersienner kan bestilles etter mål i et stort antall farger med fargekoordinerte snorer og stigebånd.

Nyttig informasjon om trepersienner

Til badet har Berit valgt
The Window Studio Bambus Ebony 418850

The Window Studio / Bambus i fargen 418850 / Ebony

Materiale: FSC-sertifisert bambus

Prisgunstig kolleksjon laget av FSC-sertifisert bambustre, med synlig trestruktur. Maksimal bredde er 2400 mm. (Trepersienne)

1700-talls liftgardiner i "Halvor-bua"

I hagen ligger et lite anneks som er innredet som soverom. Det er her Halvor Bakke overnatter når han er på besøk, derav kallenavnet "Halvor-bua".

Vinduene i annekset er små, og for å slippe inn mest mulig dagslys har Berit valgt 1700-talls liftgardiner som er montert på veggen et stykke over vinduskarmen. Da virker også vinduene større.

1700-talls liftgardiner har et litt mer rustikt uttrykk, og passer perfekt inn i annekset.

Nyttig informasjon om 1700-talls rollup liftgardiner

Til annekset har Berit valgt
Kirkby Design Hue Linen 518360

Kirkby Design / Hue i fargen 518360 / Linen

Materiale: 30% Lin 70% Viscose

En vakker tekstil med en myk lin-struktur, der bruk av viskosegarn sammenvevd med matte linfibre gir en nedtonet glans og en naturlig, elegant look. Meget godt egnet både til gardin-høyder og liftgardiner. (1700-talls liftgardiner)

GARDINER SKREDDERSYDD I NORGE

Hele vår produksjon foregår inhouse og alle produkter skreddersys for deg i Norge! Gardiner skreddersys i vårt sømstudio og gardinskinner og gardinstenger kappes etter mål av våre håndverkere og teknikere.

Har du spørsmål eller trenger hjelp til å skreddersy den perfekte gardinløsningen for dine vinduer?

Kontakt oss gjerne, så finner vi riktig løsning for deg.

BESTILL GRATIS TEKSTILPRØVER

Få stilen! I nettbutikken kan du enkelt bestille gratis tekstilprøver som kommer i postkassen din. Vi anbefaler alltid å bestille tekstilprøver først slik at du er sikker på at du får det tekstilet du ønsker.

Når du har valgt tekstil, kan du tilpasse og bestille gardiner. Gardinene leveres klare for oppheng hjem til deg etter få uker.

Foto: Gardinmaker.no.

Til Nettbutikken I Blogginnlegg

Mer inspirasjon?

IMG 4838 B1280 1
Tynne lingardiner i farger som passer til grønt

Linda ønsket gardiner for å skjerme mot sollys og for å unngå gjenskinn i TV-en. Se hvordan tynne lingardiner skaper loungestemning i stuen.

IMG 2635 B1280 1
Gardinstoff metervare - Skap ditt eget unike interiør!

Drømmer du om å skape et personlig preg i hjemmet ditt? Hos Gardinmaker.no kan du bestille gardinstoff metervare fra de største leverandørene i Europa

IMG 4300 Master B1280
Gardiner - inspirasjon soverom

Oppdag Charlottes soverom med en dobbel gardinskinne og to lag gardiner, og en lystett liftgardin, for et avslappet miljø med optimal lyskontroll.

THB5ED~1
Innvendige persienner i tre

Innvendige persienner i tre gir rommene et elegant og sofistikert preg, samtidig som de sikrer perfekt lyskontroll. Bli med inn til Maren!

Hilde Oier 152 B1280
Dobbel gardinskinne for to lag med gardiner

Med dobbel Nexty gardinskinne har Hilde to lag gardiner i stuen for optimal lyskontroll og dekor.

IMG 3170 B1280
Lystette gardiner

Skreddersydde lystette gardiner gir deg full kontroll over lysinnslippet i hjemmet, og sikrer optimale soveforhold i et mørkt og svalt soverom.

IMG 4263 B1280 2
Gardiner for lunhet og innsynsskjerming

OsloMet SPS har forbedret trivselen med skreddersydde semi-transparente gardiner som gir effektiv innsynsskjerming mellom spiserommet og møterommet.

IMG 3746 B1280 1
Gardiner takskinne som skjermer og samtidig bevarer utsikten

I TV-stuen har Anne valgt en elegant løsning med gardiner som skjermer mot innsyn, samtidig som de bevarer utsikten. Se gardinløsningen her!

IMG 3675 B1280 1
Lun atmosfære med gardiner i store vinduer

Gardiner i store vinduer gir en dekorativ effekt og myker opp rommet. Anne valgte gardiner som går ton-i-ton med veggfargen for en harmonisk stil.

Vildalen 95 B1280
Persienner svart skjermer mot innsyn på badet

Måltilpassede persienner svart skjermer effektivt mot innsyn, samtidig som de gir badet et moderne uttrykk. Bli med inn til stylist Berit Vildalen!

IMG 2583 B1280
Henge gardiner i taket

På gjesterommet har Iben valgt å henge gardiner i taket. Med en dobbel skinne kan hun kombinere to lag gardiner for optimal lyskontroll og privatliv.

IMG 3311 B1280 3
Stores gardiner og gardiner av lin

Tynne stores gardiner og naturlige lin-gardiner skaper en lys, luftig og elegant atmosfære i Birgittes leilighet i Tønsberg. Bli med inn!

Til Nettbutikken I Blogg Sidebar 2

NYHETSBREV!

Hold deg oppdatert på farger, mønster og trender akkurat nå gjennom vårt nyhetsbrev

Blogg Sidebar Produktkatalog 2024 4
Blogg Sidebar Prosjektkatalog 2024 2
Blogg Sidebar5
Blogg Sidebar
Blogg Sidebar4
Blogg Sidebar Jpg3
Blogg Sidebar Jpg2